Producten voor fietsen

New content item

Fiets binnenbanden

Welke binnenbanden zijn er?

Met de keuze van de juiste binnenband kun je de rijeigenschappen van je fiets beïnvloeden. De standaar binnenband, beschikbaar in bijna alle maten, is de beste keuze voor dagelijks gebruik.  De light en supersonic binnenbanden zorgen voor een lager gewicht en een lagere rolweestand. De dunnere band laat lucht sneller ontsnappen en moet voldoende op druk gehouden worden om lekrijden te voorkomen. De Hermetic-Plus voor zorgeloos dagelijks gebruik.  Door de verbeterde samenstelling is deze band compacter en lichter geworden. De band is extra luchtdicht door een groter butyl deel en de dikkere wand. Deze band biedt de beste garantie tegen lekrijden. Onze freeride en Downhill binnenbanden zijn sterk en volumineus en door de extra dikkewand goed bestand tegen snak bites. 

Waar is de ventielmoer voor?

De ventiel moer wordt gebruikt om het ventiel in de velg te fixeren. Dit houdt het ventiel op zijn plaats tijdens het pompen.  De moer is handig, maar kan eventueel ook weg gelaten worden. Als je de moer gebruikt, draai deze hand vast. Gebruik geen tang of vergelijkbaar gereedschap, dit kan de band beschadigen.


Hoe meet ik een ventiel?

Aerodynamische wielen hebben vaak een hoog velprofiel, dat betekend dat 42mm ventielen vaak te kort zijn. Naast ventielverlengers, biedt Continental ook binnenbanden met een 60 of 80mm lang ventiel. 

Welk ventiel is geschikt voor mijn gekozen band?

We kunnen niet 1 type ventiel aanraden. Het is belangrijk is om een ventiel te kiezen dat bij de groote van het ventiel gat past om bijvoorbeeld het scheuren van het ventiel te voorkomen.  Er zijn drie type ventielen. Het klassieke fietsventiel (dunlop/hollands ventiel), het auto ventiel(schrader) en het presta ventiel(Sclaverand/fransventiel) Het smalle presta ventiel is bijzonder geschikt voor racefietsen. 

Wat kan de reden zijn dat ik mijn band niet op kan pompen.

Als de ventielmoer gebruikt is, draai deze los en druk zachtjes om het ventiel te openen(geld vooral voor Presta ventielen). Controleer of het ventiel zichtbare beschadigingen heeft. Het kan zijn dat de pomp stuk is, ten slotte zorg dat het ventiel in 12 uur positie staat. 

Kunnen ventielkernen los geschroefd worden?

Continental ventielkernen kunnen altijd losgeschroefd worden en worden vervangen. 

Wat kan ik doen om te voorkomen dat het ventiel verkeerd in mijn velg komt?

Het bewegen van de band kan ervoor zorgen dat het ventiel schuin komt te staan. In eerste instantie kan dit worden verholpen met een hogere bandenspanning. Controleer daarom de bandenspanning en of de band juist is gemonteerd. Banden kunnen langs de velg glijden tijdens het remmen vooral bij mountainbikes. Als gebruik wordt gemaakt van schijfremmen, dan is minder vaak voorkomend omdat de remmen en velgen geen direct contact hebben. Bij Tubeless banden heeft dit geen invloed.

Tube Program