Producten voor fietsen

New content item

Lekke banden

Welke problemen met banden zijn er?

Er zijn vier veel voorkomende problemen met banden. Iedereen kent het probleem van de schade aan het loopvlak van buiten af. Er zijn echter andere veel voorkomende problemen. Onvoldoende luchtdruk kan ervoor zorgen dat een band te ver in veerd waardoor de binnenband plat gedrukt wordt. Dit zie je meestal door dat er twee lange beschadigde stroken aan de zijkant bij de binnenband. Interne schade kan ontstaan door een slecht velglint dat onvoldende bescherming biedt aan de binnenband. Dit kan worden opgelost door een goed Continental velglint van de juiste breedte. Tenslotte kan een band beschadigd worden aan de zijkant door stenen of andere scherpe objecten totdat de zijkant onherstelbaar is beschadigd. 

Wat moet ik doen met beschadigde banden?

Voor je eigen veiligheid moeten beschadigde banden vervangen worden. Met bepaalde banden kan je door rijden, wanneer maar een klein deel van het loopvlak is beschadigd en het karkas onbeschadigd is. Wij raden aan een van onze verkooppunten te bezoeken voor deskundig advies.

Welke lekbescherming biedt Continental?

Continental biedt verschillende soorten lekbeschermingstechnologiën voor verschillende doeleinden.

De lekbeschermingstechnologiën in een oogopslag

Welke soorten lekberscherming hebben de MTB-banden?

In de basis hebben alle Continental MTB-banden voldoende lekbescherming. Op basis van de uitvoering van de band vindt je additionele lekbeschermingstechnologiën


RaceSport - voor XC-Race en marathon
ProTection - voor zwaardere trails, Tubeless Ready
Apex - ideaal voor downhill en freeride
ProTection Apex - Enduro Technologie