Producten voor fietsen

New content item

Tubeless Ready

Wat betekend Tubeless Ready?

Onze Tubeless Ready banden kunnen met een binnenband of afdichtmiddel worden gebruikt. Banden en velgen zijn daarbij zo geconstrueerd dat deze elkaar direct afdichten. Om veiligheidsredenen alleen wielen gebruiken die ook voor Tubeless Ready zijn ontwikkeld. Tubeless Ready banden beschikken over een lichtere opbouw dan pure tubeless banden. De meer luchtdoorlatende zijwand wordt daarom met een speciaal afdichtmiddel verzegeld, bijvoorbeeld Conti RevoSealantAlle vouwbare mountainbike banden in de uitvoeringen Protection of performance banden zijn tubeless ready.  De revolutionaire hieldraad zorgt voor een eenvoudige montage. Voor een optimaal resultaat raden we het gebruik van Conti revosealant aan.

Mits goed gemonteerd, zorgt dit voor een relatief luchtdicht systeem dat bestand is tegen snakebites. Vooral bredere mountainbikebanden profiteren van dit design. Tubeless ready banden kunnen worden gebruikt met een lagere druk het risico op een lekke band is flink kleiner, door het ontbreken van een binnenband.  Daarnaast is de grip, het comfort en de rolweerstand een stuk beter.

Welke banden zijn Tubeless Ready?

De volgende Continental MTB banden zijn beschikbaar in de Tubeless Ready versie: Trail King, Mud King, Mountain King, X-King and Race King. Deze banden zijn uitgevoerd als "ProTection" of "Performance" uitgevoerd

Hoe worden Tubeless Ready banden gemonteerd?

Bekijk onze handleidingen in ons mediacenter en de handleidingen op de verpakkingen. De videos laten zien waar je op moet letten bij het monteren, welke tools je nodig hebt en hoe de RevoSealant moet worden aangebracht.