Producten voor fietsen

New content item

Opbouw van een band

What kind of compound (Double, Triple) is used for the production of Continental bicycle tyres?

Het loopvlak van een band kan worde gemaakt van een enkele rubbermix(mono compound) of verschillede soorten rubber zoals andere fabrikanten doen.  De roleigenschappen van de rubbermix van een band zijn voornamelijk te onderscheiden in: grip, rolweerstand en duurzaamheid. Vanwege de voordelen voor het loopvlak, kiest Continental voor een Mono compound, deze keuze wordt ondersteund door winst in verschillende testen. Daarom zorgen Continental band voor een constante prestatie gedurende de gehele levensduur van een band.

Hoe zijn fietsbanden opgebouwd?

Het karkas is de basis van alle banden. Er zijn beschermlagen in verschillende soorten en materialen voor uiteenlopende doelen. PolyX en Vectran™ worden gebruikt als lekbescherming (breakerlaag). Duraskin beschermt de zijwang van de band tegen externe nivloeden en condities

Welke materialen worden gebruikt voor het karkas?

Het karkas is de basis van alle banden. De constructie van het karkas, het materiaal en de dichtheid zijn afhankelijk van de  diverse eisen die aan een band gesteld worden. Continental werkt uitsluitend met hoogwaardige karkassen van geweven en vervolgens met rubber beklede nylonvezels: nylon laat zich goed met rubber verbinden en is goed bestand tegen alle weersomstandigheden. De dichtheid van het gebruikte nylon geeft de band zijn specifieke eigenschappen. 

Hoe kan ik de productiedatum van mijn band bepalen?

De productie datum van een band is op de zijwang van een band gedrukg en bestaat uit de volgende elementen.

  • De 'K' staat voor de proctie in Korbach. De twee drie hoeken geven aan dat de band na 2010 is geproduceerd. Een enkle driehoek geeft aan dat de band is geproduceert tussen 2000 en 2009
  • De cirkel met stippen staat voor elke kwartaal. Elk kwart kan maximaal 3 stippen bevatten. Staande voor de maand waar in de band is geproduceeert. 
  • De vier kwarten van de cirkel kunnen daarom maximaal 12 stippen hebben. Dit laat de maanden van januari tot december zien. 
  • De '0' aan het eind gecombineerd met de driehoek aan de start van de code geeft het jaartal van productie aan. 

Voordbeeld vaan een band geproduceert in 2010 en banden geproduceerd tussen 2000 en 2009:

Related Topics