Producten voor fietsen

New content item

Type banden

Zijn er verschillende uitvoeringen van een type band

Ons assortiment varieert van banden met de beste prijs/kwaliteit-verhouding voor dagelijks gebruik, geproduceert in onze nieuwe fabriek in China, tot onze absolute premium banden, geproduceert in Duitsland met onze top technologiën zoals Black Chili en ProTection.

 

Verschillende uitvoeringen

Premium

- Onze Premium banden – speciaal gemaakt voor topprestaties

- De nieuwste technologieën, ontwikkeld in samenwerking met de succesvolste atleten wereldwijd

- Met de hand vervaardigd door specialisten in Korbach (Duitsland)

- Kwalitatief hoogwaardige materialen met uitstekende eigenschappen

 

Performance

- Performance banden voor de ambitieuze renner

- Solide materialen en een zorgvuldige verwerking voor de allerbeste kwaliteit

 

Sport

- Exellente prestaties voor het sportieve gebruik

Wat zijn Tubeless banden & zijn ze zinvol?

Tubeless banden bieden mountainbikers bescherming tegen stootlek. Door het ontbreken van een binnenband, heb je minder snel kans op de zogenaamde snake bites. Je kunt dus met een lagere druk rijden. Hiederoor heb je minder rolweerstand en een verbeertede grip. Daarnaast haal je extra comfort uit de band en heb je minder kans op lekrijden. 

Wat zijn clincher banden?

Clincher banden zijn de voorgangers van de huidige draad banen. De clincher banden werden gemonteerd op speciale velgen Bij het monteren werden de banden op de velg gehaakt. 

Heb ik speciale winterbanden nodig voor mijn fiets?

Fietsers die het dagelijks rijden, het hele jaar door, raden wij aan om over te stappen op winterbanden wanneer het kouder wordt. Continental winterbanden voor de fiets zijn gebasseerd op de kennis van winterbanden voor auto's. De mix van het compound dat speciaal gemaakt is voor koudere temeraturen (tussen -25°C  en +7)  zorgt er voor dat je overal komt waar je ook naar toe wilt, lang nadat de rest van de fietsers al lang de grip heeft verloren. In de waremere periodes wordt een ander type band aangeraden, omdat de slijtage hoger is. 

Dit zijn onze winter banden:


 

Wanner is het gebruik van spikebanden noodzakelijk?

Spikes in het loopvlak zorgen voor grip op ijzige en besneeuwde opverlakken. Het open loopvlak zorgt voor goed zelf reinigende eigenschappen en een veilige trip in de sneeuw of modder.