Producten voor transport

ContiConnect

ContiConnect™

Digital Tire

ContiConnect. Digitale Banden Monitoring. Altijd. Overal.

ContiConnect is het digitale platform voor banden monitoring voor commerciële vloten, dat binnenkort wereldwijd verkrijgbaar zal zijn. Door het digitaliseren van uw banden monitoring-activiteiten met ContiConnect, bespaart u op onderhoudskosten evenals op brandstofkosten. Bandensensoren versturen de gemeten bandenspanning en temperatuur naar een yard reader station die de gegevens doorstuurt naar een webportaal. Met ContiConnect kan u op maat gemaakte meldingen ontvangen zodat u kan ingrijpen in geval van bandenspanningsproblemen en pechgevallen kan vermijden.

ContiConnect - de efficiënte oplossing voor banden monitoring van op afstand

ContiConnect maakt het mogelijk om bandenspanning en -temperatuur van op afstand en voortdurend te monitoren en verwittigt u wanneer er alarmerende waarden worden opgemeten. Hierdoor vermijdt u bandgerelateerde pechgevallen en wordt de bedrijfstijd van het voertuig geoptimaliseerd.

  • Bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder de sensoren in de banden, een yard reader station, een backend en een webportaal en meldingsservices.
  • Metingen, analyses en rapportages over bandenspanning en -temperatuur voor volledige vloten, gebaseerd op de gegevens van de sensoren in de banden, worden verzameld door een station op het terrein.
  • Verstuurt alarmsignalen indien de bandenspanning afwijkt van de gedefinieerde waarde.
  • Verwittigt de gedefinieerde ontvangers via e-mail of SMS en stelt voor om de waarden te corrigeren, indien nodig.
  • Stelt de fleet manager ertoe in staat om proactief te handelen in plaats van de problemen achteraf te moeten oplossen. 
  • Hogere bedrijfstijd van de volledige vloot, minder onderhoud en algeheel succes in mobiliteit en efficiëntie.

ContiConnect

infographic conticonnect
conticonnect-components-tire-sensor-image

De bandensensor is gemonteerd in de band om zo gegevens te kunnen verzamelen. De sensor kan na aankoop van de band gemonteerd worden, maar kan ook op het moment van productie in de fabriek gemonteerd worden (Intelligent Tire).

conticonnect-components-yard-reader-station-image

Het yard reader station is het onderdeel van ContiConnect dat zorgt voor de connectiviteit. Het ontvangt de gegevens van de bandensensoren binnen een bepaalde omgeving en verstuurt ze via een mobiele verbinding naar de backend. Het yard reader station wordt geïnstalleerd op een plaats waar de vrachtwagens vaak voorbij rijden, zoals bijvoorbeeld de plaats waar de vrachtwagens worden schoongemaakt. De yard reader leest de gegevens van de bandensensoren en verstuurt het naar de backend waar deze geanalyseerd en geïnterpreteerd worden.


De Yard Reader Station Installatiehandleiding kan u hier downloaden.

conticonnect-components-handheld-tool-image

De hand-held-tool wordt gebruikt bij de initialisatie van ContiConnect. Dit onderdeel wordt gebruikt om elke bandensensor toe te wijzen aan de respectievelijke wielpositie van het voertuig. Het maakt draadloos een verbinding met de bandensensoren. 

conticonnect-components-web-portal-image

Het ContiConnect webportaal is de interface waar u proactief de staat van de banden van al uw voertuigen kan opvolgen.  Het webportaal is een browser-gerelateerde applicatie die op elk type toestel toegankelijk is.