Producten voor transport

New content item

Maak uw vloot klaar voor de toekomst.

Frankrijk: Express Marée

france web1

Het bedrijf Express Marée, dat deel uitmaakt van de STEF-groep, werd opgericht in 1948 en is gevestigd in Lézignan-Corbières, Frankrijk. Dit bedrijf specialiseert zich in het transport en de logistiek van zeevruchtproducten in Frankrijk en daarbuiten. Technisch manager Philippe Barbier omschrijft zijn ervaring met ContiPressureCheck™ en ContiConnect™ in een bedrijf dat onderhevig is aan de zeer strakke timings van de voedingsindustrie.

 

Met een vloot van 140 voertuigen en 250 bestuurders laadt Express Marée vis en zeevruchten in in de havens van Bretagne en Pas-de-Calais, om ze vervolgens te verpakken en de goederen te leveren aan zijn platformen in Bordeaux, Lézignan en Toulouse. Daarna worden ze verscheept naar specialisten in de sector (visboeren en visafdelingen in middelgrote en grote supermarkten) voor de detailhandel.

 

"Ons beroep als transporteur gespecialiseerd in de koelketen houdt aanzienlijke leveringsbeperkingen in. Eens gevangen, hebben we maximum 24 uur de tijd om de verpakte vis aan de verschillende platformen te leveren", legt Philippe Barbier uit, technisch manager bij Express Marée. Om het beheer van de volledige bandenvloot te optimaliseren, heeft de transporteur besloten om de hele voertuigenvloot te voorzien met langeafstandsbanden van Continental uit de Conti EcoPlusreeks die voorzien zijn van ContiPressureCheck™, het digitale bandenspannings- en temperatuurmonitoringsysteem van de Duitse fabrikant.

 

"Toen we in 2016 nog geen technische monitoringtechnologie hadden voor onze voertuigen, bekeken we de verschillende oplossingen op de markt. We richtten onze pijlen al snel op de oplossingen die door Continental werden aangeboden. We kozen een product dat 'brandstofefficiënte' banden aanbood in combinatie met ContiPressureCheck™ en ContiConnect™, een reeds operationele oplossing. Het hoofddoel was in de eerste plaats om de veiligheid van de bestuurder te verhogen en in de tweede plaats om de servicekwaliteit en onze koolstofvoetafdruk te verbeteren. De banden werden geleverd met voorgemonteerde sensoren en de karkassen werden geïnstalleerd door onze Scaniadealer. Tegen het einde van 2017 was 80 % van de vloot uitgerust met deze banden en verminderden pechverhelpingen al snel met de helft. We hopen dit cijfer nog meer te doen dalen voor het einde van 2018, zodra de hele vloot hiermee is uitgerust", voegt Philippe Barbier toe.

De implementatie van de oplossingen van Continental om incidenten met banden in de kiem te smoren en onvoorziene stilstand te voorkomen werd gecombineerd met bewustwordingscampagnes voor bestuurders. Deze campagnes richtten zich op het lezen van de cabscreen voor ContiPressureCheck™, het belang van bandenspanning en wat te doen in het geval van een spanningswaarschuwing. Continental vulde deze opleiding aan met de publicatie van een gids voor beste praktijken. Er ontstond een hechte samenwerking tussen het bedrijf en Continental met als een van de doelen bestuurders warm te maken om te komen werken voor Express Marée dankzij de uitstekende arbeidsomstandigheden. 

france web2

De tweede stap, die al geïmplementeerd werd in het hoofdkantoor in Lézignan, was om het yard reader station te installeren om automatisch bandgegevens te bundelen wanneer voertuigen langs de sites van de transporteur passeerden. Deze gegevens, overgedragen via de sensoren binnenin de banden, zullen vervolgens beschikbaar worden gesteld voor de vlootbeheerder op het ContiConnect™-webportaal.


Het digitale platform geeft de vlootbeheerder onmiddellijk toegang tot de staat van de vloot, zodat hij terstond dringende problemen kan aanpakken en voortdurend voertuigonderhoud kan plannen dankzij het genereren van specifieke rapporten die kunnen gedeeld worden met de leverancier.


Daarnaast kan het platform automatisch e-mail- en sms-meldingen verzenden naar verschillende partijen (operationeel, bandendienstverleners, etc.) zodat ze onmiddellijk kunnen optreden als er ernstige bandenspanning- of temperatuurgebreken worden vastgesteld.

 

De vernieuwing van de bandenvloot, de installatie van ContiPressureCheck™ en de daaropvolgende installatie van de yard reader stellen Express Marée nu in staat om het gebruik van zijn vloot te optimaliseren.


Express Marée heeft de volgende voordelen ervaren ten opzichte van 2015:

  • Aanzienlijke afname van banddefecten
  • Vermindering van reparatiekosten
  • Afname van vervuilende uitstoten
  • Vermindering van het brandstofverbruik
  • Bandenspanning is nu volledig geoptimaliseerd, wat de prestaties en levensduur van de banden verhoogt, terwijl de veiligheid wordt verbeterd.

"De samenwerking met Express Marée ondersteunt het kwaliteitsbeleid dat het bedrijf voert, vooral sinds de ISO 9001-certificering in 2013", concludeert Stéphane Guyonnet, largeaccountmanager bij Continental. "Onze klant werkt aan het continu verbeteren van transportmethoden. De technische oplossingen van Continental helpen deze doelstelling te bereiken en sluiten aan bij het MVO-beleid (maatschappelijk verantwoord ondernemen)."