Producten voor transport

New content item

Maak uw vloot klaar voor de toekomst.

Hongarije: Tüke Busz

hungary_tukebusz_tavi_tamas_04_web

Met 200 bussen en 500 werknemers zorgt Tüke Busz Zrt. ervoor dat het stedelijke vervoer in Pécs altijd op tijd en veilig is. Operationeel directeur Tavi Tamás vertelt ons dat hun bussen zo'n 8,5 miljoen kilometer per jaar afleggen. Hierdoor is de behoefte aan betrouwbare en veilige banden enorm.


Waar draait jullie bedrijf rond? Wat zijn jullie kerncompetenties, wat is jullie specialiteit? 

De enige doelstelling van het bedrijf is om een vlot openbaar vervoer in Pécs te garanderen, gebaseerd op het plan dat werd bepaald door de stad. Van alle steden met countyrechten hebben we de tweede grootste vloot na Boedapest. Pécs is de enige grootstad waar openbaar vervoer uitsluitend bestaat uit bussen.


Hoe zou u de sleutel tot succes omschrijven in uw bedrijf?

Er zijn zo'n 145.000 inwoners in Pécs en een derde van hen (ongeveer 35 percent) maakt gebruik van het openbaar vervoer. Dit is een uitzonderlijke verhouding binnen het land. We streven ernaar om diensten van hoogstaande kwaliteit te leveren aan de inwoners van de stad. Daarom investeren we continu in ontwikkeling. Nu bedraagt de gemiddelde leeftijd van onze vloot minder dan tien jaar, wat opnieuw een geweldig getal is ten opzichte van het gemiddelde in Hongarije. 


Waarom was u geïnteresseerd in een bandenspanningsmonitoringoplossing? Welke voordelen zag u erin? Had u enige twijfels in het begin?

Op mijn vorige job was ik regionaal leidinggevende bij een groot Hongaars bandendistributiebedrijf. Ik werd dagelijks geconfronteerd met bandgerelateerde problemen van de vloten. Ik zag het toen al en zie nu nog steeds dat zowel het constant controleren als het op peil houden van de bandenspanning een significant probleem vormt. De spanning heeft een invloed op veel aspecten, zoals bijvoorbeeld de kilometrage, de levensduur en het brandstofverbruik van het voertuig. Daardoor heeft ze ook een grote invloed op de operationele kosten. Natuurlijk hadden we onze twijfels in het begin, dus hebben we, behalve Continental, ook twee andere systemen getest. We hebben ze gelijktijdig getest met verschillende banden. Na anderhalf jaar bleek dat ContiPressureCheck™ het meest gebruiksvriendelijke systeem was. 

hungary-quote

Wat vindt u fijn aan ContiPressureCheck™ nu dat u er gebruik van maakt? Wat zijn de belangrijkste voordelen voor u?

De kilometrage van onze banden is aanzienlijk gestegen en er zijn ook behoorlijk positieve effecten op het brandstofverbruik. Een interventie was niet nodig bij bussen die voorzien zijn van dit systeem, omdat de bestuurders op tijd merken als er iets mis is met de band of als hij spanning verliest. We lossen twee problemen op met deze oplossing: we besparen op de interventiekosten en ook op de kosten voor de bandenwissel. 


Hoe heeft ContiPressureCheck™ u geholpen uw bedrijf te verbeteren?

Er werd een beloningsprogramma in ons bedrijf ingevoerd waarbij bestuurders die het brandstofverbruik kunnen laten dalen, worden beloond. Het Continentalsysteem biedt een grote ondersteuning, omdat heel wat brandstof kan worden bespaard als de voertuigen een optimale bandenspanning hebben. Het onderhoud van de vloot is ook gemakkelijker, omdat onze werknemers die het systeem gebruiken de voertuigen die zij beheren beter kunnen onderhouden. Onze banden hebben een hogere kilometrage, wat inhoudt dat de kost per levensduur afneemt. Over het algemeen kunnen we heel veel besparen met het gebruik van ContiPressureCheck™.


Wat vinden uw collega's/werknemers (bijvoorbeeld de vlootbeheerder, de werkplaatsbeheerder, de bestuurder) ervan om te werken met ContiPressureCheck™ (bijvoorbeeld het montageproces, het rijden, het onderhoud)?
We konden de apparatuur na een relatief eenvoudig montageproces installeren. Het gaf geen enkel probleem. ContiPressureCheck™ communiceert gemakkelijk met onze reeds bestaande boordcomputers. Met de hulp van Continental konden we een systeem opstellen waar we de staat van de banden op onze bussen ook op afstand konden monitoren. Dit systeem is heel eenvoudig in gebruik en verstrekt ons tegelijkertijd een grote hoeveelheid aan gegevens. Het systeem had geen onderhoud nodig in het voorbije anderhalf jaar.

hungary
hungary_tukebusz_tavi_tamas_09_web

Zou u ContiPressureCheck™ aanbevelen? Waarom wel? Waarom niet?

Ik zou het gebruik van ContiPressureCheck™ zeker aanraden aan anderen, aangezien de kosten van de systemen snel zijn terugverdiend.


Hoe zou u de interactie met de Continentalwerknemers beoordelen?
Continental levert tot op de dag van vandaag nog steeds een opmerkelijke service aan zijn klanten. Er loopt een constante communicatie tussen ons. Zij vragen ons wat en hoe ze dingen kunnen verbeteren. Dit type van communicatie heeft aanzienlijk bijgedragen aan onze intentie om het systeem in de toekomst te blijven gebruiken.


Hoe draagt Continental over het algemeen bij aan de waarde van uw bedrijf of het succes ervan – bijvoorbeeld met banden, het coveren ervan en de service?
We willen onze passagiers veilig naar hun bestemmingen vervoeren. Daarom maken we gebruik van hoogwaardige banden. De meeste van onze bussen hebben banden van Continental. Het is belangrijk voor de eigenaar en het management van ons bedrijf om te zien dat we deze banden zuinig gebruiken, zowel op vlak van brandstofverbruik als op vlak van kilometrage.