Producten voor transport

New content item

Maak uw vloot klaar voor de toekomst.

Zweden: Broederna Oehmans AB

Grondwerk is de kernactiviteit van Mats Oehman & Håkan, bedrijfsleider van het Zweedse aannemersbedrijf Broederna Oehmans. Het bedrijf is actief sinds 1981 en heeft een vloot van 100 voertuigen. Zijn eigen tests bewijzen dat het ContiPressureChecksysteem betrouwbaar werkt, zelfs in de ruwste omgevingen.


Wat doet Broederna Oehmans AB?

We zijn een fullserviceaannemersbedrijf met vele jaren ervaring in grondwerken en civieltechnische werken. We zijn aanwezig in heel Zweden.

 

Waarom koos u ContiPressureCheck?

We waren niet actief op zoek naar een oplossing die de bandenspanning voor ons kon monitoren, maar toen de vertegenwoordiger van Continental zijn concept met hoogwaardige banden en ContiPressureCheck™, die de actuele bandenspanning en -temperatuur weergeeft, aan ons voorstelde, vonden we het meteen interessant om eens te testen. We willen in de frontlinie blijven lopen en alles wat een lager brandstofverbruik, een hogere bedrijfstijd en een veiligere werking van onze voertuigen met zich meebrengt, is uiteraard altijd interessant voor ons.

Was er iets over het systeem waar u in het begin vragen bij had?

We zijn werkzaam in omgevingen waar de banden van onze voertuigen dagelijks onderhevig zijn aan barre omstandigheden. Dus uiteraard vroegen we ons af hoe betrouwbaar het systeem zou zijn. Zou het systeem in staat zijn om te presteren onder die omstandigheden en zouden we kunnen vertrouwen op wat het systeem ons voorlegde?

 

Daarom hebben we een testperiode ingelast waar we de luchtdruk en de temperatuur van de sensoren dubbelcheckten door een standaarddrukmeter voor banden te gebruiken. Het resultaat: het systeem levert heel nauwkeurige gegevens en werkt ook vlekkeloos in onze veeleisende omgeving. We hebben echt het gevoel dat we op dit systeem kunnen rekenen!


Wat vindt u fijn aan het systeem nu dat u er gebruik van maakt? 

Het systeem was heel eenvoudig te installeren en te configureren. Ik hou ook van het feit dat het zowel de spanning als de temperatuur meet, omdat veel bandenspanningsmonitoringsystemen enkel de spanning zelf meten, maar een te hoge temperatuur in banden over een lange periode kan ook schadelijk voor ze zijn. 

 

Hoe heeft ContiPressureCheck™ u geholpen in uw dagelijkse werk?

Vroeger controleerden we de lucht handmatig, dus moesten we ventielen verwijderen, en als gevolg hiervan was er een risico op lekken en, op lange termijn, lekke banden. Iedereen weet dat het tijd kost om de lucht te controleren en we kunnen nu die tijd besteden aan iets anders.

 

De bedrijfstijd van onze voertuigen is ook verbeterd. Nu krijgen we een indicatie als er iets mis is met een band, wat betekent dat we proactiever kunnen werken en de situatie kunnen oplossen voordat voertuigen van de baan moeten worden gehaald vanwege beschadigde banden. We hebben zelfs al minimum twee banden bespaard die anders waarschijnlijk verloren zouden zijn gegaan. We hadden ze anders moeten vervangen. Uiteraard bespaart dit tijd en geld voor ons!

Zou u ContiPressureCheck™ aanbevelen? 

Zeker en vast. Dit is een zeer betrouwbaar systeem dat besparingen met zich meebrengt en onze levens eenvoudiger maakt. Ik zou zelfs willen stellen: het systeem niet gebruiken zou geldverspilling zijn. 

 

Wat zou u zeggen over jullie interactie met Continental?

We hebben een heel goede relatie met Continental en onze vertegenwoordiger, die ons bijstaat en alles opvolgt met regelmatige bezoeken met betrekking tot de bandenmetingen en andere zaken. Hij is ook beschikbaar als we vragen hebben over banden en systemen.