Producten voor transport

Brengt uw wagenpark verder.
En uw prestaties ook.

Continental Corporation

Feiten & Cijfers

article_66w_image1

Continental werd in 1871 opgericht in Hannover onder de naam 'Continental-Caoutchouc- und Gutta-Percha Compagnie'. In de hoofdfabriek in Hannover werden onder meer zachte rubberproducten, met rubber beklede stoffen en volle banden voor koetsen en fietsen gemaakt.

In 1898 werden de eerste ontwikkelings- en productiesuccessen gevierd met de productie van profielloze luchtbanden voor auto's. Rond de eeuwwisseling werd ballonstof van Continental gebruikt om de gascellen van het eerste Duitse luchtschip af te dichten. In 1904 ontwikkelde Continental als eerste bedrijf ter wereld profielbanden voor auto's en in 1905 begon de productie van 'antislipbanden met klinknagels', die veel weg hadden van de latere spikes. Drie jaar later vonden we de verwijderbare velg voor touringcars uit. In 1909 stak de Fransman Louis Bleriot als eerste mens het Kanaal over in een eendekkervliegtuig dat bespannen was met Aeroplan-stof van Continental.

Eind jaren 1920 fuseerde Continental met een aantal grote bedrijven uit de rubberindustrie. Zo ontstond de nieuwe onderneming 'Continental Gummi-Werke AG'.

In 1951 ging de productie van staalcord-transportbanden van start en in 1955 ontwikkelden we als eerste bedrijf luchtveren voor bussen en vrachtwagens. In 1960 startte de serieproductie van radiaalbanden. Zo'n 30 jaar later brachten we de eerste milieuvriendelijke personenwagenbanden op de markt.

In 1995 werd de divisie Automotive Systems opgezet om de systeemactiviteiten voor de autosector naar een hoger niveau te tillen. In 1997 presenteerden we de sleuteltechnologie voor hybride aandrijfsystemen.

Tegenwoordig behoort Continental wereldwijd tot de top vijf van grootste toeleveranciers van de autosector. Als leverancier van remsystemen, systemen en onderdelen voor motoren en onderstellen, instrumenten, infotainmentoplossingen, elektronische systemen, banden en technische elastomeren draagt Continental bij tot de verhoogde rijveiligheid en de bescherming van het wereldwijde klimaat. Continental is ook een competente partner op het vlak van genetwerkte communicatie in de auto.

Het Continental-concern is onderverdeeld in de Automotive Group en de Rubber Group, en telt vijf divisies.

  • Chassis & Safety
  • Powertrain
  • Interior
  • Banden
  • ContiTech