Producten voor transport

Brengt uw wagenpark verder.
En uw prestaties ook.

Autobanden

Autobanden

article_66w_image1

Continental is een van de grootste producenten van personen- en bestelwagenbanden in Europa en de vierde grootste producent ter wereld van in de fabriek en als vervangingsonderdeel gemonteerde personenwagenbanden. Het werd opgericht in het Duitse Hannover in 1871 en is vandaag een van de voornaamste leveranciers in de autosector. Onze meer dan 200.000 hooggekwalificeerde werknemers op ruim 310 locaties in 51 landen dragen in aanzienlijke mate en op duurzame wijze bij tot de automobiele vooruitgang. Met onze producten en diensten maken we mobiliteit veiliger, maar ook economisch en ecologisch efficiënter.

De "Passenger and Light Truck Tires Division" omvat de merken Continental, Uniroyal, Semperit, Barum, General Tire, Viking, Gislaved, Mabor en Sportiva. Continental, ons premium merk, geniet een toonaangevende positie in de 'original equipment'- en de vervangingsbusiness.

Als merk met een groot erfgoed heeft Continental een ruime kennis en ervaring vergaard, zodat het vandaag is uitgegroeid tot een toonaangevende premium bandenfabrikant en leverancier in de autosector. Onze jaren van uitgebreid onderzoek en testwerk hebben aangetoond dat banden niet enkel cruciaal zijn voor de algemene prestaties van een auto, maar ook voor de remwerking. Daarom blijven we ons productaanbod almaar optimaliseren, zodat onze banden altijd uitstekende remprestaties, een maximale veiligheid en zo veel mogelijk rijplezier bieden.

Om dit te bereiken onderwerpen we onze banden aan rigoureuze tests op onze wereldwijde onderzoekssites, waaronder de Contidrom, ons eigen testcircuit nabij Hannover. In de Contidrom kunnen we dankzij ons volautomatische bandentestsysteem AIBA het hele jaar door banden testen op natte en droge wegdekken. Bij de ontwikkeling en het testen van onze premium banden houden we rekening met elk afzonderlijk veiligheids- en prestatieaspect. Dat wordt herhaaldelijk bewezen door onafhankelijke tests wereldwijd, waarin we meermaals de hoogste score kregen toebedeeld. Onze banden moeten ook honderden bijzonder strenge tests ondergaan die worden opgelegd door de autoconstructeur om zich ervan te vergewissen dat ze aan de hoogtse normen voldoen. Alleen dan worden Continental-banden gehomologeerd als "original equipment". Het resultaat is dat haast één op drie voertuigen in Europa van de band rolt op banden van Continental.