Producten voor transport

Brengt uw wagenpark verder.
En uw prestaties ook.

We willen werknemers ondersteunen op hun individueel carrièrepad.

article_66w_image1

De bedrijfseenheid Commercial Vehicle Tires is in volle groei. Een nieuwe strategische visie en nieuwe technologieën en producten banen de weg voor de toekomst. Gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers vormen een doorslaggevende factor om effectief in staat te zijn dat pad te volgen. Diana Hoppe, Head of Human Relations (HR), gaf een interview waarin ze sprak over de bedrijfseenheid Commercial Vehicle Tires (CVT) als een mondiale, aantrekkelijke werkgever.

Mevr. Hoppe, hoe hoopt u Commercial Vehicle Tires (CVT) te vestigen als een aantrekkelijke werkgever?

"Onze werknemers geloven dat het groeipotentieel van Commercial Vehicle Tires even groot is als zijn innovatieve kracht, zijn arsenaal aan technische toepassingen, zijn uitdagende processen en zijn verscheidenheid aan producten. Ze waarderen ook de vlakke hiërarchie, waardoor ze snel en efficiënt problemen kunnen bespreken. Dat kwam naar voren tijdens internationale workshops voor werknemers, die we vorig jaar hielden over de aantrekkelijke elementen van CVT.

Rekening houdend met het feit dat ik helemaal tevreden ben met mijn job in CVT, hoe kan ik mezelf verder ontwikkelen?

"We helpen onze werknemers hun talenten verder te ontwikkelen – zowel op het vlak van hun managementkwaliteiten als hun technische, sociale of methodische vaardigheden. Er zijn ook ontwikkelingsprogramma's om projectervaring op te doen en in verschillende functies te werken. Het doel is onze werknemers te helpen mogelijke angsten te overwinnen om iets helemaal anders te doen. Vooral wanneer we het hebben over toekomstige technologieën, is het ook belangrijk dat we verder denken dan banden. Continental heeft heel wat te bieden, omdat we de enige toeleverancier in de automobielindustrie zijn die zowel banden als andere technologieën aanbiedt. Onze werknemers moeten proberen nieuwe technologieën te begrijpen, innovatieve producten te ontwikkelen en voorbij hun eigen horizon te kijken op het gebied van bandentechnologie." 

Is het mogelijk een carrière uit te bouwen die de huidige functie overstijgt?

"Hier bij CVT hebben we meer aandacht voor individuele, eventueel zelfs functieoverschrijdende carrièrepaden om medewerkers de mogelijkheid te geven nieuwe kennis op te doen en vaardigheden aan te leren. Iemand die altijd diezelfde job doet, zal nooit op een innovatieve manier leren denken. In het beste geval hebben werknemers in een andere afdeling gewerkt, zijn ze in het buitenland geweest – binnen het bedrijf of voordat ze naar Continental kwamen – en hebben ze een andere job gehad. Een carrière betekent niet gewoon jezelf een weg naar de top banen; het is ook een groeipad op het vlak van verantwoordelijkheden. Het is belangrijk voor ogen te houden dat elk carrièrepad individueel is. En vergeet ook niet dat we niet 'gewoon' een bandenfabrikant zijn, maar een toonaangevende toeleverancier in de wereldwijde automobielsector. Dankzij het uitgebreide productengamma van Continental kunnen we een brede waaier aan perspectieven bieden die banden overstijgen en op toekomstige technologieën gericht zijn.

Is talenkennis niet ook belangrijk?

"Absoluut! Aangezien CVT een internationale business is, is kennis van het Engels belangrijker geworden. Hoewel Engels al in een aantal gebieden gesproken wordt, beheersen niet alle werknemers deze taal op voldoende wijze. Zodra medewerkers een stap willen zetten in de richting van een centrale rol of internationale projecten, wordt dat moeilijk zonder Engels. Daarom leggen we meer en meer nadruk op het belang van een doorgedreven kennis van het Engels als vereiste voor de aanwerving van nieuwe medewerkers. Daarnaast zullen we in de toekomst ook meer trainingen aanbieden om werknemers te helpen hun taalvaardigheid in het Engels aan te scherpen. En aangezien we allemaal Engels spreken, houdt dat ook een groot voordeel in:  we nemen mensen aan die zelfs in Duitsland geen woord Duits moeten kunnen spreken."