Producten voor transport

Brengt uw wagenpark verder.
En uw prestaties ook.

European Sustainability Award voor ContiLifeCycle Plant

In november 2013 ontving Continental de European Transport Sustainability Award voor zijn nieuwe ContiLifeCycle-fabriek in Hannover-Stöcken, die technisch geavanceerde loopvlakvernieuwing combineert met milieuvriendelijke rubberrecyclage. Uitgeversmaatschappij HUSS in München reikt om de twee jaar de European Transport Sustainability Award uit om duurzame ontwikkelingen en verwezenlijkingen in de bedrijfsvoertuigenindustrie te bekronen.

De jury, bestaande uit zeven gerenommeerde deskundigen op het gebied van onderzoek en transport, gaf de nieuwe ContiLifeCycle-fabriek hoge punten. Drie categorieën werden geëvalueerd: 1. Economie: Procesoptimalisering en kostenbesparing (30%) 2. Ecologie: De levenscyclus van het product (40%) 3. Sociale verantwoordelijkheid: Behoud van natuurlijke hulpbronnen, milieubescherming en arbeidsomstandigheden (30%).

Image

In de ContiLifeCycle-fabriek worden innovatieve en technisch geavanceerde installaties gebruikt om gebruikte vrachtwagenbanden te verwerken in een grondstoffenbesparend proces voor warme loopvlakvernieuwing. Dit proces verbruikt ongeveer 50% minder energie en 80% minder water in vergelijking met de productie van nieuwe banden. Het rubberafval uit het vernieuwingsproces wordt opnieuw verwerkt in een recyclageproces en wordt later opnieuw gebruikt voor de productie van nieuwe of vernieuwde banden. Dit kan jaarlijks in het productieproces een besparing van 7.800 ton koolstofdioxide betekenen en het afvalvolume wordt met 80% verlaagd. Vernieuwde banden hebben dezelfde prestatiekenmerken en rolweerstand als nieuwe banden.