Producten voor transport

Brengt uw wagenpark verder.
En uw prestaties ook.

Continental bekroond voor ContiLifeCycle-fabriek in Hannover

Image

In februari 2014 had het vaktijdschrift 'Tire Technology International' vooral lovende woorden voor Continentals rubberrecyclage van banden die het einde van hun levenscyclus bereikt hebben, in combinatie met loopvlakvernieuwing van vrachtwagenbanden, in de ContiLifeCycle-fabriek in Hannover.

Jurylid Joe Walter, adjunct-professor aan de Universiteit van Akron, prees de ContiLifeCycle-fabriek als volgt: "Door gebruik te maken van rubberproducten die het einde van hun levenscyclus bereikt hebben, zou de koolstofvoetafdruk van Continental in belangrijke mate moeten dalen, dankzij een milieuvriendelijke productie van vernieuwde banden.  Dit model van recyclage-vernieuwing lijkt een win-winsituatie te zijn voor de klant en het milieu.

"We verheugen ons over het feit dat onze ContiLifeCycle-fabriek uitgeroepen werd tot 'Tire Manufacturing Innovation of the Year', zegt Christian Sass, die bij Continental aan het hoofd staat van de afdeling Truck and Bus Tire Retreading.  "We zien dit als een bevestiging van het feit dat we met onze wereldwijd unieke combinatie van rubberrecyclage en loopvlakvernieuwing van vrachtwagenbanden een duurzame oplossing gevonden hebben. In een tijdsbestek van 18 maanden heeft ons team onze visie van een innovatieve oplossing voor recyclage en loopvlakvernieuwing in werkelijkheid omgezet. Het resultaat is een nog duurzamere oplossing voor loopvlakvernieuwing en een nieuw niveau van productkenmerken en -prestaties.

De Tire Technology International Awards for Innovation and Excellence bekronen langetermijnprojecten op het gebied van bandenontwikkeling en -productie. Er wordt een shortlist van mededingers opgesteld op basis van nominaties van lezers en de redactie van Tire Technology International. De shortlist wordt vervolgens bezorgd aan een onafhankelijke jury van internationale bandenexperts, die de genomineerden evalueren en de winnaars selecteren. De prijzen worden ieder jaar in februari uitgereikt op een ceremonie tijdens de Tire Technology Expo in Keulen, Duitsland.