Producten voor transport

Brengt uw wagenpark verder.
En uw prestaties ook.

Joseph von Fraunhofer Prize 2015 uitgereikt voor paardenbloemrubber

Joseph von Fraunhofer Prize 2015 uitgereikt voor paardenbloemrubber

In juni 2015 kregen de wetenschappers die aan het hoofd stonden van het project met de naam 'RUBIN – Industrial Emergence of Natural Rubber from Dandelion' de prestigieuze Joseph von Fraunhofer Prize voor hun onderzoek naar de Russische paardenbloem en de ontwikkeling van prototypes voor autobanden op basis van paardenbloemrubber. Het Fraunhofer Institute for Molecular Biology and Applied Ecology (IME, afdeling Münster), het Institute for Plant Biology and Biotechnology van de Universiteit van Münster en de Tire Division van Continental in Hannover werken succesvol samen aan dit project.

De prijs werd uitgereikt in Wiesbaden (Duitsland) aan Prof. Dirk Prüfer en Dr. Christian Schulze Gronover (IME en Institute of Plant Biology and Biotechnology) en Dr. Carla Recker (Continental).  "We voelen ons vereerd dat we deze prijs in ontvangst mogen nemen voor ons gezamenlijk project", zegt Dr. Carla Recker. "Het zal de productie van banden nog milieuvriendelijker maken, zonder onze hoge kwaliteitsstandaarden te verlagen of toe te geven op het vlak van de prestaties."

Fraunhofer reikt sinds 1978 jaarlijkse prijzen uit voor uitzonderlijke wetenschappelijke verwezenlijkingen. De Joseph von Fraunhofer Prizes gaan naar onderzoekers die toepassingsgerichte oplossingen vinden voor problemen.  De prijsuitreiking herdenkt Joseph von Fraunhofer (1787-1824), opticien en natuurkundige, die de resultaten van zijn nauwkeurig wetenschappelijk werk gebruikte om vernieuwende producten te ontwerpen.