De nieuwe CLC-fabriek is wereldwijd de enige productievestiging die recyclage van banden en loopvlakvernieuwing onder een dak samenbrengt en op die manier nieuwe maatstaven zet op het gebied van duurzaamheid.
Banden een tweede en zelfs een derde leven geven is de grondgedachte achter de ContiLifeCycle-benadering (CLC). Wat al decennialang werkt voor glas en metalen is nu ook mogelijk voor kwalitatief hoogstaande vrachtwagenbanden, met 's werelds eerste fabriek voor recyclage en loopvlakvernieuwing in Hannover-Stöcken.
"We hadden een visie toen we in 2010 de LifeCycle-strategie voor bedrijfsvoertuigen uittekenden", zegt Christina Sass, die aan het hoofd staat van Truck and Bus Tires Retreading voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA).
"Slechts drie jaar later is onze visie werkelijkheid geworden", zegt Sass vol enthousiasme over de ultramoderne, heldere en open productiefaciliteit, de enige van dit type in de wereld, waar bezoekersgroepen kunnen ontvangen worden: de ContiLifeCycle-fabriek. In een tijdsbestek van amper 15 maanden werd de eerste volledig geïntegreerde fabriek voor recyclage en loopvlakvernieuwing gebouwd in de vroegere productiefaciliteit voor vrachtwagenbanden in Hannover-Stöcken.
Wat deze vestiging uniek maakt, is dat de productiecyclus er wordt gesloten en dat hierbij gebruik wordt gemaakt van de synergieën van loopvlakvernieuwing en rubberrecyclage, waardoor nieuwe standaarden worden gezet op het vlak van duurzaamheid. Op basis van een nieuw, zelf ontwikkeld proces, zijn we erin geslaagd rubber van gebruikte banden op een dergelijke manier te recycleren dat de ruwe materialen onmiddellijk terugkeren naar de productiecyclus voor nieuwe of vernieuwde banden.
In het verleden werden gebruikte banden verwerkt tot technisch inferieure producten als vloermatten of eenvoudigweg verbrand. "Dankzij onze speciale recyclagemethode is het mogelijk het waardevolle rubber op een efficiënte manier opnieuw zijn oorspronkelijke bestemming te geven.