Producten voor transport

Brengt uw wagenpark verder.
En uw prestaties ook.

Continental LifeCycle™: Een tweede leven voor banden, voor een schonere wereld

Continental wil altijd een voorloper zijn op het vlak van ecologische innovatie, met milieuvriendelijke aanpassingen in elke stap van het proces, van bij de ontwikkeling tot de productie. De bedrijfseenheid Continental’s Commercial Specialty Tires biedt milieuvriendelijke banden aan onder de naam Continental LifeCycle™.

Image

LifeCycle-banden zijn stevige rubberbanden met een vernieuwd loopvlak, die gemaakt zijn van geselecteerde karkassen, die Continentals uitgebreide, gestandaardiseerde kwaliteitscontrole doorstaan hebben. Na die controles wordt het loopvlak verwijderd van het karkas en volledig vervangen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een rubbermengeling die identiek is aan die voor nieuwe banden. Met die methode kan ongeveer 65 procent van de bestaande banden opnieuw gebruikt worden en is slechts 35 procent ruw materiaal nodig. Alle andere fases in het ContiLifeCycle productieproces zijn identiek aan de productie van nieuwe rubberbanden bij Continental. Geavanceerde tests en kwaliteitscontroles in combinatie met een efficiënte en milieuvriendelijke productie staan garant voor Duitse kwaliteitsproducten met een lagere prijs.

Door geselecteerde bandenkarkassen opnieuw te gebruiken, wordt de hoeveelheid energie en ruwe materialen die in het productieproces gebruikt wordt beperkt, waardoor ook de prijs van het product daalt. Met de hulp van klanten zal dit grootschalig recyclage-initiatief bijdragen tot de vermindering van het aantal afvalbanden en van de schadelijke CO2-uitstoot. Continental LifeCycle beschermt de natuur en zorgt voor lagere kosten.