Producten voor transport

Brengt uw wagenpark verder.
En uw prestaties ook.

ContiLifeCycle™ in Noord- en Zuid-Amerika

Vandaag heeft Continental meer dan 30 gemachtigde ContiTread dealers in Canada, de V.S., Mexico, Ecuador, Chili en Brazilië. De loopvlakfabriek in Morelia (Mexico) zal uiteindelijk meer dan een miljoen ContiTreads voor de Amerikaanse markten produceren. Maar de toekomstplannen voor het gebied zijn nog groter.

Image

Ons doel is onze gemachtigde ContiTread-dealers te voorzien van een compleet productaanbod, waardoor ze hun business kunnen uitbreiden met kwalitatief hoogstaande producten, technische assistentie en operationele ondersteuning", legt John Barnes uit, ContiLifeStyle Manager voor Noord- en Zuid-Amerika. Binnenkort zal in eigen beheer ontwikkelde software beschikbaar zijn voor een efficiënte afhandeling in winkels met vernieuwde banden, net als ContiMachinery, door Continental ontwikkelde machines voor dergelijke winkels, die voldoen aan de strengste specificaties. Continental wil ook een enige bron van vernieuwingsmiddelen zijn, die meer dan 800 artikelen aanbiedt die nodig zijn voor succesvolle operaties rond loopvlakvernieuwing in Noord- en Zuid-Amerika.

Op dit moment worden er in NAFTA 18 en in Latijns-Amerika 13 productlijnen aangeboden die op het gebied van loopvlakontwerp en prestaties vergelijkbaar zijn met nieuwe Continental-vrachtwagenbanden. Bij de introductie van nieuwe banden worden ze vergezeld van een bijpassende ContiTread, zodat vrachtwagenparken ook van optimale prestaties kunnen blijven genieten doorheen heel het uiteindelijke vernieuwde leven van een band. "Dankzij de vooruitgang in de constructie van karkassen met onze Generation 3-producten, kan een Continental-vrachtwagenband als hij goed onderhouden wordt tot vier levens hebben: de nieuwe band plus drie loopvlakvernieuwingen", zegt Paul Williams, hoofd van Truck Tires the Americas. Uiteindelijk zal het productgamma aangevuld worden met een bijpassende ContiTread voor elke nieuwe band.

Continental was de eerste producent van loopvlakvernieuwingen in Noord-Amerika die een 'open schouder'-design aanbood voor aandrijfasbanden, dat door EPA's SmartWay Transport Partnership (V.S.) werd gecontroleerd op lage rolweerstand. Het was ook de eerste producent die zijn producten beschikbaar stelde voor SmartWay's programma voor gecontroleerde technologieën en een door SmartWay goedgekeurde loopvlakvernieuwing aanbood voor zowel aandrijfas- als aanhangwagenbanden. SmartWay is een openbare/private samenwerking tussen het United States Environmental Protection Agency (EPA) en de transportindustrie, die vrachtvervoerders, transportbedrijven en logistieke firma's helpt brandstof en geld te besparen.