Producten voor transport

Conti CrossTrac

Twee werelden. Eén oplossing.

Twee werelden. Eén oplossing.

Conti CrossTrac. Blijft ervoor gaan.

Conti CrossTrac tire line


Complexe uitdaging. Complete oplossing.

Het nieuwe gamma Conti CrossTrac-banden is het resultaat van de meest geavanceerde truckbandentechnologie en Continentals jarenlange ervaring, die samen garanderen dat een band optimaal presteert in de meest uiteenlopende omstandigheden. Zo gaat een maximale flexibiliteit gepaard met maximale duurzaamheid, tractie en stevigheid, zowel in zwaar terrein als op effen wegen. Bovendien biedt Continental u een veelomvattende service: Conti CrossTrac-banden zijn ideaal voor de digitale bandenmonitoringsystemen ContiConnect™ en ContiPressureCheck™. En eens versleten krijgen ze een tweede leven dankzij ContiLifeCycle™.

Conti CrossTrac HD3

Niet te stoppen in het terrein.

Met zijn verbeterde weerstand tegen afbrokkelen en insnijdingen, bewijst de Conti CrossTrac een echt werkpaard te zijn in alle off-road omstandigheden.

Conti CrossTrac HD3 Tread

Betrouwbaar op de weg.

Conti CrossTrac-banden voldoen perfect aan al uw eisen inzake wegverkeer: ze gaan lang mee, rijden comfortabel en drukken het brandstofverbruik.

Slim én sterk. Veelzijdige heavy-duty banden.

Meestal verslijten banden met een geoptimaliseerd tractieprofiel en brede groeven sneller op gebaande wegen. Maar dankzij een innovatief profielontwerp en state-of-the-art compounds biedt de nieuwe Conti CrossTrace de ultieme mix van terrein- en wegprestaties.

Conti CrossTrac HS3

Optimale handling voor de stuuras

De Conti CrossTrac HS3 heeft een geoptimaliseerd profiel met vier groeven en brede ribben voor een egale druk over het hele raakvlak. Met zijn superieure slijtvastheid presteert deze band uitstekend, zowel op gebaande wegen als op losse ondergrond.

Conti CrossTrac HD3
Conti CrossTrac HD3 Tread Pattern

Maximale tractie voor de aandrijfas.

De Conti CrossTrac HD3 heeft een richtingsgebonden profiel voor maximale duurzaamheid en tractie, zowel op de weg als in het terrein.

Conti CrossTrac HT3
Conti CrossTrac HT3 Tread Pattern

Maximaal kilometerrendement voor de trailer.

De Conti CrossTrac HT3 heeft ultrasterke en slijtvaste schouders voor meer dwarsstabiliteit. Het profiel is soepeler in het midden, wat het geschikt maakt voor elke ondergrond en minder scheur- en lekgevoelig.

Natuurlijk rubber.  Geactiveerde koolstof.

1. Snijbestendig carbon black

De compound bevat een speciaal soort geactiveerd carbon black dat bijdraagt tot een indrukwekkende snijen lekbestendigheid.

2. Sterk van nature

Het hoge gehalte aan natuurlijk rubber maakt de band ultrasterk en uitermate bestand tegen afbrokkelen en insnijdingen.

3. Het beste van twee werelden

Door verschillende compounds voor boven- en onderlaag te combineren, konden tegenstrijdigheden worden vermeden. De base compound is geoptimaliseerd voor een lage rolweerstand, terwijl de cap compound een optimale tractie garandeert.