Producten voor transport

stage_CLC_TT

ContiLifeCycle™

ContiLifeCycle™

Onze banden leven langer

ContiLifeCycle

De verschillende levens van onze Continental Truckbanden.

Quickfacts

Continental Truck Tires zijn ontworpen voor ultieme efficiëntie gedurende de volledige levensduur. De ContiLifeCycle begint met de nieuwe band en wordt voortgezet met onze premium oplossingen voor loopvlakvernieuwing en ons ContiCasingManagement. 


De ContiLifeCycle verlengt de levensduur van uw banden en zorgt daarbij voor aanzienlijk lagere bandenkosten.

Als u een vernieuwde band aanschaft, ontlast u niet alleen uw bandenbudget, maar beschermt u ook actief het milieu. Hergebruik van het karkas bespaart energie en grondstoffen. Door optimaal gebruik van het karkas wordt ook het aantal oude banden in omloop gereduceerd en de druk op het milieu verlicht.

New_Continental_Tires

Nieuwe Continental banden

Nieuwe Continental banden - Ontworpen voor meer dan slechts een leven

Geen twee wegen en twee transporten zijn ooit gelijk. Daarom is het gamma Continental truckbanden aangepast aan de unieke condities van uw transportactiviteiten en leveren de banden optimale efficiëntie voor uw wagenpark.

Het Continental karkas vormt de basis voor de buitengewone operationele efficiëntie van uw banden. Perfecte structurele duuzaamheid wordt bereikt door het gebruik van optimale verstevigende materialen en rubberbestanddelen en een voor de toepassing aangepast profiel. Duurzaamheid die zich op lange termijn uitbetaalt.

Het Continental karkas is een verstandige investering, want het dient als een waardevolle basis voor loopvlakvernieuwing. Door het karkas opnieuw te gebruiken ontziet u niet alleen het milieu, maar bespaart u ook op uw eigen budget.


Regrooving_CLC

Herprofileren

Herprofilering - De slimme methode voor een verlengde levensduur van uw banden

Professionele herprofilering van banden is een verstandige optie die de levensduur van een band verlengt, waardoor dze nog efficiënter wordt.

In feite snijdt het mes bij herprofilering aan twee kanten: u kunt langer doorrijden met de band en de geringere diepte van het loopvlak zorgt voor minder rolweerstand, waardoor uw brandstofverbruik afneemt.

Daar komen dan de voordelen voor het milieu nog bij. Een band die langer meegaat bespaart waardevolle grondstoffen. Uiteraard moet de band worden gemerkt als herprofileerbaar. Om ten volle te profiteren van dit extra potentieel zonder het karkas te beschadigen, mag het herprofileren alleen worden uitgevoerd door specialisten.


Casing_Management

ContiCasingManagement™

ContiCasingManagement™ – Een ongelooflijk waardevolle service

Het aankopen van Continental Truckbanden rendeert zeer snel. Niet alleen omdat onze banden een uitstekende kwaliteit en een lange levensduur bieden, maar ook omdat u met ons ContiCasingManagement uw bandenkosten gedurden de volledige levensduur van de band kunt beheersen.

Op basis van bewezen procedures neemt ContiCasingManagement het volledige proces van karkasbeheer over. Vanaf inzameling, onderzoek en loopvlakvernieuwing kunt u elke fase volgen via ons online systeem van karkasbeheer. U kunt eenvoudig uw voorraad karkassen bekijken of op enig moment beslissen wat u met uw gebruikte banden wilt doen: ze verkopen, voorzien van een nieuw loopvlak of gewoon bij ons achterlaten - wat, hoe en wanneer u maar wilt. Dit betekent maximale flexibiliteit en transparantie voor u en uw wagenpark.


ContiCasingManagement™:

  • inzameling van karkassen
  • inspectie/beoordeling van karkassen
  • inkoop van karkassen
  • afdanking
  • ContiCasingBank (incl. online rapporten)

Retreading_CLC

Loopvlakvernieuwing

Met onze premium ContiRe warme loopvlakvernieuwing geeft u uw Continental Truckband een nieuwe levensduur en haalt u de maximale economische performance uit de band.

De ContiRe wordt op dezelfde manier gemaakt als onze nieuwe banden - met hetzelfde loopvlak en dezelfde rubber materialen. Er wordt alleen gebruik gemaakt van Continental karkassen die vervolgens compleet vernieuwd worden. In dit proces worden ook de flanken vernieuwd en de banden blijven opnieuw profileerbaar.

Om te voldoen aan onze hoge kwaliteitsnormen wordt elke band onderworpen aan duuzaamheids- en veiligheidstesten volgens een standaard kwaliteitssysteem. Zo valt elke ContiRe onder onze Continental garantie. 

Dankzij deze voordelen en zijn uitstekende prestaties is ContiRe dé band met nieuw loopvlak bij uitstek.

ContiTread is het premium Continental loopvlak voor koude loopvlakvernieuwing.

ContiTread wordt vervaardigd met Continental materialen en loopvlakontwerpen. Uw banden krijgen een nieuw loopvlak en zo een langere levensduur, wat voor u resulteert in lagere bandenkosten.

U bereikt het beste resultaat met Continental karkassen aangezien de superieure kwaliteit en uitstekende engineering van onze karkassen. ContiTread kan echter ook worden gebruikt bij andere types karkassen.

Er zijn twee methoden die toegepast kunnen worden bij loopvlakvernieuwing: warme- en koude vernieuwing. Enkel de nauwkeurig geselecteerde en zorgvuldig geïnspecteerde karkassen komen in aanmerking voor deze vernieuwingmethodes. Het productieproces verloopt identies voor beide methoden, tot wanneer het loopvlakmateriaal op het karkas wordt aangebracht en de vulkanisatie wordt uitgevoerd.


Warme loopvlakvernieuwing

Bij warme loopvlakvernieuwing verloopt het proces van het aanbrengen van het loopvlakmateriaal op het karkas bijna identiek als bij de productie van een nieuwe band. Het loopvlakmateriaal wordt uit de extruder gehaald en meteen op het afgeslepen karkas aangebracht.

Vervolgens wordt de loopvlak/karkas samenstelling met het vereiste loopvlakprofiel in een vulkanisatiemal gegoten. Het profiel op het loopvlak wordt gevormd tijdens het vulkanisatieproces tot wanneer het eruitziet als dat van een nieuwe band.

Warm vernieuwde truckbanden van Continental worden vernieuwd van hiel tot hiel. Het grootste voordeel van deze methode is dat ook de flanken vernieuwd worden, wat ervoor zorgt dat de kwaliteit van een warm vernieuwde band vergelijkbaar is met die van een nieuwe band.


Koude vernieuwing

Bij de koude loopvlakvernieuwingsmethode wordt er een loopvlak aangebracht op de afgeslepen karkas die reeds een profiel heeft en gevulkaniseerd is. Dit loopvlak wordt onder constante spanning, samen met een nog niet gevulkaniseerde lijmlaag op de afgesleten karkas aangebracht; op voorhand de juiste spanning toepassen verzekert nog voor de vulkanisatie dat het loopvlak zich optimaal zal aanpassen aan de bandcontour en garandeert dat de delen effectief samengeplakt worden wanneer de band in de autoclaaf zit (uithardingskamer). Vervolgens wordt de band ingepakt in een uithardingsbuis (omhulsel) en onder druk uitgehard in de autoclaaf. 


ECE 109

De ECE Regelgeving Nr. 109 definieert goedkeuringsstandaarden in de productie van vernieuwde banden voor commerciële voertuigen en hun trailers. Deze regelgeving definiteert strenge kwaliteitsnormen die verplicht zijn voor vernieuwingsbedrijven sinds september 2006 om vernieuwde banden van hoge kwaliteit te garanderen.