Producten voor transport

stage_goods_TT

Truckbanden Goods

Groen licht voor Generation 5: Het nieuwe gamma Conti Hybrid banden voor regionaal vervoer is een feit

12/09/2022
PP-Continental-Gen5-hs5-hd5

De Conti Hybrid HS5 voor de stuuras en de Conti Hybrid HD5 voor de aandrijfas geven het startschot voor de vijfde generatie.

  • Continental lanceert een nieuwe generatie hoogwaardige banden: De Conti Hybrid HS5 en Conti Hybrid HD5 voor de stuur- en aandrijfas bijten de spits af

  • Onovertroffen kilometerrendement, duurzaamheid en robuustheid bij gemengd regionaal gebruik

  • Geoptimaliseerd loopvlakontwerp en nieuwe rubbercompounds


Hannover, 12 september 2022. De transport- en logistieksector maakt een ongekende bloei door. Het veranderende consumptiegedrag en de snelle groei van online winkelen hebben de transportsector tot de grootste tak van de Europese logistieke sector gemaakt. Supply chains zijn dan ook meer dan ooit cruciaal. Vooral het regionaal vervoer wint steeds meer aan belang en de voertuigen die bij het regionale goederentransport zijn betrokken, moeten in het bijzonder kunnen aantonen dat ze de zware condities aankunnen. Veelvuldig remmen en weer optrekken, manoeuvreren in nauwe straatjes en uiteenlopende beladingen op sterk variërende wegdekken stellen alle voertuigcomponenten dag na dag op de proef. Als direct contactpunt tussen het voertuig en de weg spelen de banden daarbij een cruciale rol. Continental ontwikkelde het nieuwe Conti Hybrid gamma van de vijfde generatie zodat u de uitdaging kunt aangaan om deze veeleisende rol elke dag opnieuw te vervullen op regionale routes die vaak ook snelwegen omvatten.

PP-Continental-Gen5-Kaiser

Hinnerk Kaiser, Head of Product Development Bus and Truck Tires bij Continental.


Een partner waar u gedurende de hele levensduur op kunt vertrouwen

Het startschot voor Generation 5 wordt gegeven door de Conti Hybrid HS5 voor de stuuras en de Conti Hybrid HD5 voor de aandrijfas, beide leverbaar in maat 22,5” voor gecombineerd gebruik op regionale wegen en snelwegen. De banden voldoen aan de uiteenlopende vereisten voor zware regionale inzet waarbij veelvuldig wordt opgetrokken, geremd en gemanouvreerd op uiteenlopende wegdekken. De nieuwe premiumbanden gaan al deze uitdagingen aan met een reeks baanbrekende ontwikkelingen: innovatieve loopvlakken en rubbercompounds en ultramoderne karkasconstructies vertalen zich in superieure prestaties dankzij een uitstekend kilometerrendement, duurzaamheid en tractie in combinatie met een geoptimaliseerde rolweerstand. Dat maakt de nieuwe Conti Hybrid over zijn hele levensduur tot een betrouwbare partner. Het nieuwe Conti Hybrid Generation 5 gamma onderscheidt zich door zijn uitstekende kilometerrendement dat tot 20 procent hoger ligt dan bij de vorige generatie.


Het nieuwe bandengamma biedt wagenparkbeheerders uitzonderlijke prestaties gedurende de hele levensduur van de banden, aangezien ze speciaal zijn ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van regionaal transport. “Met het hoge kilometerrendement en de hoogwaardige vernieuwingsmogelijkheden draagt de lange levensduur van de banden bij aan een hoge efficiëntie voor het wagenpark en dus aan een duurzaam wagenparkbeheer”, zegt Hinnerk Kaiser, Hoofd Productontwikkeling Bus- en Truckbanden bij Continental.

Een formule om aan de meest uiteenlopende klanteneisen te voldoen

De rubbercompounds van het Conti Hybrid gamma Generation 5 werden speciaal verder ontwikkeld om aan de hoge eisen van regionaal transport te voldoen. De loopvlakken, met hun tweelaagse constructie (boven/onder) en innovatieve mengsels, dragen bij tot het hoge kilometerrendement en de uitzonderlijke robuustheid, terwijl ook de rolweerstand bij regionaal transport wordt geoptimaliseerd. Dat heeft dan weer een gunstige invloed op het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot. Zowel de Conti Hybrid HS5 voor de stuuras als de Conti Hybrid HD5 voor de aandrijfas biedt topprestaties in alle weersomstandigheden, zelfs met beperkte profieldieptes wanneer de band het einde van zijn levensduur nadert. Dat is te danken aan het robuuste loopvlak met nieuwe 3D-matrixlamellen over de volledige breedte. 

PP-Continental-Gen5-hs5


Extra stabiliteit, een uniform slijtagepatroon en optimale loopvlakvernieuwing: de Conti Hybrid HS5 voor de stuuras.

0°-bandgordel voor een optimale drukverdeling

De 0°-bandgordel van de Conti Hybrid HS5 in maat 315/70 R22,5 biedt extra stabiliteit, een uniform slijtagepatroon en een optimale loopvlakvernieuwing voor de stuuras. Een lange stalen gordel loopt over het radiale karkas in de rijrichting. Deze constructie optimaliseert de drukverdeling in het contactoppervlak, vooral onder wisselende belastingsomstandigheden. Bovendien vermindert hij ook de spanning op de randen van de gordel, wat de levensduur van de band en de mogelijkheid tot loopvlakvernieuwing verhoogt. 

PP-Continental-Gen5-hd5

Doeltreffende bescherming tegen steenschade: de Conti Hybrid HD5 voor de aandrijfas. 

Verbeterde loopvlakstructuur

De nieuw ontwikkelde loopvlakstructuur van de Conti Hybrid HD5, voor montage op de aandrijfas, beschermt het loopvlak en het karkas doeltreffend tegen schades van buitenaf. Middengroeven met holtes die groter worden in de tweede helft van de levensduur van de band en speciale steenlossers voorkomen dat stenen in de band vast komen te zitten.

De nieuwe Conti Hybrid banden zullen verkrijgbaar zijn in diverse maten, te beginnen met:

Conti Hybrid HS5 315/70 R 22,5

Conti Hybrid HS5 385/55 R 22,5

Conti Hybrid HD5 315/70 R 22,5

 

Alle banden zijn ook af fabriek leverbaar als intelligente banden en kunnen dankzij de vooraf geïnstalleerde bandensensor worden verbonden met digitale oplossingen zoals het bandenbeheersysteem ContiConnect.

Meer informatie over de nieuwe bandengeneratie vindt u via deze link.

Contact
Frank Buntinx

Head of Fleet Solutions & TT


+32 (0)2 710 22 17

Contact
Edwin Van Erp

Sales Manager Truck Tires 

Continental Benelux

+31 (0)342 40 44 10