Producten voor transport

stage_goods_TT

Truckbanden Goods

Het digitale bandenbeheer van de toekomst: ContiConnect 2.0 – data gestuurde beslissingen voor vloten

24/02/2022
Continental_PP_Service_Portfolio

Echt duurzaam: ContiConnect 2.0 optimaliseert de kostenefficiëntie, garandeert het maximale kilometerrendement, verhoogt de veiligheid en verlaagt de uitstoot.


  • Uitgebreide upgrade van de ContiConnect-oplossing voor intelligent bandenbeheer: nieuw webportaal, nieuwe multifunctionele app
  • Coördinatie van voertuig- en bandenservices zorgt voor kostenefficiëntie, verlaagt de CO2-uitstoot en versterkt de duurzaamheid
  • Big data en kunstmatige intelligentie: brede datapool en continue analyse van gegevens van bandensensoren stimuleren de weg naar voorspellend onderhoud

Hannover, Duitsland, 24 februari 2022. Continental presenteert een nieuwe generatie van het ContiConnect bandenmanagementsysteem. Versie 2.0 zorgt voor de nodige infrastructuur voor het allesomvattende, digitale bandenbeheer van de toekomst. Daartoe heeft het technologiebedrijf zijn systeemomgeving verfijnd om deze perfect in lijn te houden met de specifieke eisen van vlootklanten over de hele wereld. “ContiConnect 2.0 is gericht op de digitalisering van banden. Het maakt de weg vrij voor intelligent bandenbeheer in combinatie met een op maat gemaakte selectie van digitale, op service gebaseerde bandenoplossingen”, legt Tansu Isik, Head of Business Development en Global Marketing bij Continental Tyres, uit. Door continue analyse van de uitgebreide gegevens die uit de banden worden verzameld, ontstaat een brede datapool.

Met ContiConnect 2.0 kan het onderhoud van banden - van personenauto's, vrachtwagens, bussen en terreinwagens - precies worden uitgevoerd wanneer dat nodig is. In de context van terreinwagens wordt ContiConnect al veelvuldig gebruikt door vlootklanten in de bouw, intralogistiek of in havens. “Onze vlootklanten profiteren van de modulariteit, flexibiliteit en compatibiliteit van ContiConnect 2.0. Het maakt uitzonderlijk veilig digitaal bandenbeheer mogelijk, verhoogt de inzetbaarheid van voertuigen en maximaliseert de kostentransparantie”, zegt Isik. Voertuigen zijn minder vaak buiten gebruik, en ook vrachtwagenbedrijven en vlootbeheerders op bouwplaatsen, in de intralogistiek en in havens zullen profiteren van lagere onderhoudskosten en meer kilometers. ContiConnect 2.0 is daarom een mooie oplossing op het gebied van duurzame mobiliteit. Het digitaal geoptimaliseerde bandenbeheersysteem is een groot pluspunt voor bestuurders in het algemeen, waardoor ze hun aandacht kunnen richten op hun kernactiviteiten.


Continental_PP_Tire Management_ContiConnect_2.0

ContiConnect 2.0 biedt een breder serviceportfolio en verdere vooruitgang in de richting van voorspellend onderhoud.

Het streven naar voorspellend onderhoud voortzetten

ContiConnect 2.0 is een nieuwe versie van Continental's beproefde digitale bandenbeheersysteem dat helemaal opnieuw is ontwikkeld. "Met ContiConnect 2.0 bouwen we voort op bestaande functies zoals continue bandenspanningscontrole, zodat onze vlootklanten ook de resterende kilometerstand, profieldiepte en staat van alle banden in hun vloot digitaal kunnen volgen", zegt Sven Wilhelmsen, hoofd van Digitale oplossingen voor productbeheer bij Continental Tyres. Bovendien is de gebruikerservaring aanzienlijk verbeterd dankzij de release van een nieuwe app, die alle werkzaamheden aan het voertuig dekt en de vlootbeheerder de voor hem relevante informatie in een nog nauwkeuriger gerichte vorm presenteert.

Big data voor nauwkeurige bandenvoorspellingen

Alle beschikbare gegevens over de band en het voertuig worden continu geanalyseerd in de cloud. Big data maakt het dus mogelijk om nauwkeurige voorspellingen van de bandenconditie te maken. Voertuig- en bandenservices kunnen optimaal op elkaar worden afgestemd, waardoor synergiën en naadloze koppelingen met werkplaatsen en dealers ontstaan. Het resultaat is een grotere efficiëntie van de vloot, lagere totale kosten en de geruststelling voor vlootbeheerders dat hun voertuigen vaker klaar zullen zijn voor gebruik. "Met ContiConnect 2.0 blijven we ons aanbod van slimme, digitale bandenoplossingen uitbreiden terwijl we op weg zijn naar voorspellend onderhoud", voegt Wilhelmsen toe. ContiConnect 2.0 is sinds eind 2021 met succes getest door een geselecteerde groep klanten en het nieuwe platform zal in de loop van 2022 wereldwijd worden uitgerold.

Continental_PP_Tansu_Isik

Tansu Isik, Hoofd Business Development & Global Marketing bij Continental Banden.

Ontworpen voor duurzame mobiliteit

Het technologiebedrijf gebruikt deze slimme, intelligente bandenservices om het bandenbeheer van zijn vlootklanten in verschillende toepassingsgebieden over de hele wereld te optimaliseren. ContiConnect 2.0 is een oplossing voor vloten van vrachtwagens, bussen en personenwagens, evenals voor terreinwagens. De vlootbeheerder krijgt een snel en gebruiksvriendelijk overzicht van zijn volledige vloot – ongeacht waar de voertuigen zich bevinden. "Het modulaire ontwerp van ContiConnect 2.0, de flexibiliteit van de componenten en het compatibiliteitsniveau stellen ons in staat om aanvullende oplossingen te integreren, zoals gevraagd door de klant", legt Sven Wilhelmsen uit. “Bovendien werken we aan de integratie van externe systemen om de profieldiepte te registreren.”

De premium bandenfabrikant gaat ontwikkelingspartnerschappen aan met klanten en technologiebedrijven met het duidelijke doel om zijn banden gerelateerde aanbod voortdurend uit te breiden met op service gebaseerde, digitale oplossingen. Het doel is om het allesomvattende, digitale bandenbeheer van de toekomst aan te bieden: technologie die het potentieel van banden - als een belangrijk element in duurzame mobiliteit - veilig en zo volledig mogelijk kan benutten. "Ons doel is om de beste oplossing te bieden voor het monitoren en het beheer van banden", besluit Tansu Isik. “Een oplossing die naadloos kan worden geïntegreerd in de processen en systemen van onze vlootklanten.”
Klik hier voor het nieuwe Continental Digital Solutions-beeldfilmpje.

Contact
Frank Buntinx

Head of Fleet Solutions & TT

Continental Benelux

+32 (0)2 710 22 17

Contact
Edwin Van Erp

Sales Manager Truck Tires 

Continental Benelux

+31 (0)342 40 44 10