Producten voor transport

stage_goods_TT

Truckbanden Goods

Nieuwe trailerband voor Conti Hybrid Generation 3+ gamma

07/03/2022
Continental_PP_Conti_Hybrid

Conti Hybrid HT3+

  • Update voor succesvol Hybrid-gamma voor gecombineerd regionaal en lange afstandstransport
  • Conti Hybrid HT3+ voor traileras: met 3PMSF-symbool voor gebruik in alle weersomstandigheden
  • Band met verbeterde grip, langere levensduur en maximale brandstofefficiëntie

Hannover, 7 maart 2022. In het Conti Hybrid-bandengamma voor gecombineerd regionaal en langeafstandstransport verwijst het plusteken in de productnaam naar veel meer dan een cosmetische update. Met hun sterke prestaties op bochtige, heuvelachtige wegen en hun verder ontwikkeld aanpassingsvermogen over lange ritten, getuigen deze banden consequent van een maximale levensduur en een minimaal brandstofverbruik, zowel op regionale wegen als op snelwegen. Nadat Continental in de voorbije maanden de Conti Hybrid HS3+ lanceerde als vervanger voor de Conti Hybrid HS3 voor de stuuras, brengt het merk nu de Conti Hybrid HT3+ op de markt.

Continental_PP_Hinnerk_Kaiser

Hinnerk Kaiser, Head of Product Development Bus and Truck Tires at Continental

Meer grip, langere levensduur en een hogere aslast

In tegenstelling tot het beproefde Conti Hybrid HT3-model dat hij vervangt, draagt de nieuwe trailerband voor regionaal en lange afstandstransport het bekende 3PMSF-label op zijn zijwand. Dat geeft aan dat de band geschikt is voor winterse omstandigheden en dus het hele jaar door kan worden gebruikt, ongeacht de weersomstandigheden. De speciaal ontworpen groefgeometrie en de verbeterde pocketlamellen bieden een betere grip in natte en winterse omstandigheden, terwijl ook het loopvlakontwerp een uitmuntende levensduur kan voorleggen. “De nieuwe Conti Hybrid HT3+ vertegenwoordigt de logische volgende stap voor zwaar transport,” aldus Hinnerk Kaiser, Head of Product Development Bus and Truck Tires bij Continental. “Het Hybrid-gamma staat bekend om zijn combinatie van een lange levensduur en een uitzonderlijke zuinigheid. Dat geeft fleetoperatoren een maximale kostefficiëntie, die dankzij het 3PMSF-label ook nog eens 365 dagen per jaar geldt.”

De HT3+, in de belangrijke afmeting 385/65R22.5, is vanwege de hogere 164K load/speedindex daarnaast geschikt voor 10-tons assen, waardoor een hoger nuttig laadvermogen mogelijk is, zonder hierbij uit te moeten wijken naar andere, grotere en vaak meer kostbare bandenafmetingen.


De nieuwe Conti Hybrid HT3+ wordt vanaf maart verkrijgbaar in de volgende maten:


385/65 R22.5 164K (158L)
385/55 R22.5 160K (158L)
385/55 R19.5 156/J

Contact
Frank Buntinx

Head of Fleet Solutions & TT

Continental Benelux

+32 (0)2 710 22 17

Contact
Edwin Van Erp

Sales Manager Truck Tires 

Continental Benelux

+31 (0)342 40 44 10