Producten voor transport

stage_goods_TT

Truckbanden Goods

Wanneer zuinigheid en een langere levensduur hand in hand gaan: Conti EcoRegional Generation 3+ met lagere rolweerstand

08/03/2022
  • Update voor Conti EcoRegional gamma: innovatieve rubbermengsels en bijzondere productieprocessen
  • Conti EcoRegional HS3+ en Conti EcoRegional HD3+: uitzonderlijke zuinigheid helpt het klimaat te beschermen
  • Met 3PMSF-symbool om te bevestigen dat deze banden het hele jaar door kunnen worden gebruikt in alle weersomstandigheden

Hannover, Duitsland, 8 maart 2022. Het gamma Conti EcoRegional Generation 3+ banden leent zich perfect voor gemengd regionaal en langeafstandstransport. Het werd ontwikkeld voor ritten met tal van leveringen, verspreid over de hele dag, in druk verkeer en op bochtige wegen. De banden onderscheiden zich onder meer door hun lagere rolweerstand en superieure efficiëntie, alsook door hun lage CO2-uitstoot, die bijdraagt tot een duurzame mobiliteit en toekomstbestendige logistiek. “De Conti EcoRegional HS3+ voor de stuuras en Conti EcoRegional HD3+ voor de aandrijfas vertegenwoordigen een compromisloze upgrade voor dit gamma,” aldus Hinnerk Kaiser, Head of Product Development Bus and Truck Tires bij Continental.

Continental_PP_Conti_EcoRegional_KeyVisual

Het gamma Conti EcoRegional Generation 3+-banden:
leent zich perfect voor combinaties van regionaal en langeafstandstransport.

Lage rolweerstand, optimale tractie, lange levensduur

De nieuwe Conti EcoRegional HS3+ behoudt het innovatieve loopvlakdesign van zijn beproefde voorganger. Ook de nieuwe generatie beschikt dus over pocketlamellen om ongelijkmatige slijtage tegen te gaan en water beter af te voeren om zo de prestaties op natte wegen te optimaliseren. De lamellen met een maximale diepte over 50 procent van de ribbreedte werden eveneens overgenomen. De speciaal ontworpen groefgeometrieën verzekeren van hun kant een uniforme vermogensoverdracht in combinatie met een langere levensduur. De beperking van de rolweerstand is in grote mate te danken aan een aangepast, innovatief rubbermengsel voor het loopoppervlak.

Net als de Conti EcoRegional HS3+ is de nieuwe Conti EcoRegional HD3+ uiterlijk niet te onderscheiden van het model dat hij vervangt. Het beproefde ‘low-void’-design met een groot aantal gripranden in het loopvlak beperkt de vervorming en de rolweerstand en verlengt de levensduur. Speciale 3D-lamellen bevorderen de stabiliteit en duurzaamheid van het loopvlak. De substantiële daling van de rolweerstand werd gerealiseerd door de implementatie van een geoptimaliseerd productieproces voor de banden van de aandrijfas. De gewijzigde constructie van de behuizing verlaagt de rolweerstand zonder dat dit ten koste gaat van de levensduur. 

Continental_PP_Hinnerk_Kaiser

Hinnerk Kaiser, Head of Product Development Bus and Truck Tires at Continental.

Verbeterd productieproces: Conti Diamond Technique

“De banden uit het Conti EcoRegional Generation 3+-gamma plukken de vruchten van een verbeterd productieproces dat de rolweerstand verlaagt zonder daarbij aan de levensduur te raken,” verduidelijkt Hinnerk Kaiser. “Bij dat proces, dat de naam ‘Conti Diamond Technique’ kreeg, worden de banden langer gevulkaniseerd op relatief lage temperatuur. Dat biedt het voordeel dat de polymeren en koolstofdeeltjes meer tijd krijgen om met elkaar te reageren en zich goed aan elkaar te hechten, waardoor er minder interne wrijving optreedt in het mengsel. Dat resulteert op zijn beurt in een lagere rolweerstand.”

Andere voordelen: het hele jaar door bruikbaar

Zowel de Conti EcoRegional HS3+ als de Conti EcoRegional HD3+ draagt het 3PMSF-label op de zijwanden, om de geschiktheid voor winterse omstandigheden aan te geven. Dat betekent dat de banden het hele jaar door kunnen worden gebruikt, ook op winterse wegen en in slecht weer. Bepaalde maten zijn bovendien te bestellen met ‘intelligente’ eigenschappen: zij zijn af fabriek reeds uitgerust met sensoren.

De banden zijn verkrijgbaar in de volgende maten:

Conti EcoRegional HS3+
315/70 R22.5
315/80 R22.5
385/55 R22.5
385/65 R22.5

Conti EcoRegional HD3+
315/70 R22.5
315/80 R22.5

Contact
Frank Buntinx

Head of Fleet Solutions & TT


+32 (0)2 710 22 17

Contact
Edwin Van Erp

Sales Manager Truck Tires 

Continental Benelux

+31 (0)342 40 44 10