Producten voor transport

stage_goods_TT

Truckbanden Goods

Update voor trailerassen: Conti EcoPlus HT3+ draagt bij tot ecologisch fleetmanagement

12/04/2022
Continental_PP_ContiEcoPlus_HT3

Betrouwbare brandstofbespaarder: the Conti EcoPlus HT3+.

• Meer duurzaamheid, lagere CO2-uitstoot: brandstofbesparende trailerbanden met een hoge levensduur
• Laagste totaalkosten in de praktijk: 10% langere levensduur, lagere rolweerstand, nog beter geschikt voor loopvlakvernieuwing
• Veilig gebruik het hele jaar door: 3PMSF-logo en EU-bandenlabel met A-score voor grip op natte wegen

Hannover, 12 april 2022. De bandenfamilie Conti EcoPlus is een betrouwbare keuze voor fleetoperatoren die de reële kosten en CO2-emissies van hun wagenpark willen terugdringen. Deze vrachtwagenbanden voor langeafstandstransport werden ontwikkeld met het oog op een lager brandstofverbruik en een langere levensduur en dragen zo in ruime mate bij tot een duurzamere logistiek. Na de lancering van de verbeterde Conti EcoPlus HS3+ en Conti EcoPlus HD3+ in het afgelopen jaar, vervolledigt de nieuwe Conti EcoPlus HT3+ voor trailerassen de derde generatie van Continentals familie van milieuvriendelijke banden. De producent van premiumbanden gebruikte innovatieve rubbermengsels en hypergeavanceerde productietechnieken om de beproefde Conti EcoPlus HT3+ band voor langeafstandstransport nog te verbeteren. Dat kwam zowel de rolweerstand als de levensduur ten goede. Zo belooft de band een uitzonderlijk laag brandstofverbruik, terwijl hij tevens perfect geschikt is voor loopvlakvernieuwing. Tegelijk bevestigt de nieuwe 3PMSF-markering de veiligheid in alle weertypes, inclusief moeilijke rijomstandigheden op sneeuw en ijs. Hij biedt bovendien de best mogelijke grip op natte wegen, zoals blijkt uit de overeenkomstige A-score op het Europese bandenlabel. Kortom: de Conti EcoPlus HT3+ is de ideale keuze om de reële totale fleetkosten tot het minimum te beperken.

Continental_PP_Hinnerk_Kaiser

Hinnerk Kaiser, Head of Tire Development at Continental.

Langere levensduur: een zuiniger alternatief voor de traileras

Met de verbeterde Conti EcoPlus HT3+ biedt Continental zijn fleetklanten een bijzonder zuinige band voor langeafstandstransport. De tweelagige constructie van het loopvlak en de verbeterde rubbermengsels voor het loopvlak en de zijwanden hebben het mogelijk gemaakt om de rolweerstand verder te verlagen en tegelijk de levensduur te verhogen. Dat is vooral te danken aan het geraffineerde productieproces met Fuel Saving Edge-technologie en het geoptimaliseerde lamellenpatroon. De nieuwe groefgeometrie verdeelt de druk doeltreffender over het hele loopvlak, met een uniformere slijtage als resultaat. Dat voorkomt eenzijdige slijtage of schade aan het karkas en behoudt zo de mogelijkheid tot loopvlakvernieuwing.

“Met de komst van de Conti EcoPlus HT3+ is ons productgamma voor emissiebewuste fleetoperatoren compleet,” aldus Hinnerk Kaiser, Head of Tire Development bij Continental. “Deze robuuste, langdurige en brandstofbesparende vrachtwagenband helpt onze fleetklanten om hun logistiek voor langeafstandstransport duurzamer te maken.”

Continental_PP_ContiEcoPlus_KeyVisual

Uitmuntende keuze voor een duurzamere logistiek: Conti EcoPlus HT3+-banden voor langeafstandstransport.

Continental_PP_ContiEcoPlus_Tire_Family

Conti EcoPlus3+-familie: banden die de reële fleetkosten minimaliseren en de CO2-emissies beperken.

Lager brandstofverbruik: kleinere ecologische voetafdruk en superieure fleetefficiëntie

Zuinige bedrijfsvoertuigen komen zowel de fleetkosten als het milieu ten goede. De invloed van de rolweerstand op het brandstofverbruik kan oplopen tot 30 procent, waardoor het een cruciale hefboom is voor bandenfabrikanten. Ook is rolweerstand een van de parameters die de VECTO-simulator gebruikt om de zuinigheid van een vrachtwagen te berekenen. VECTO en de Europese richtlijn in verband met emissieprestaties blijven cruciale elementen voor de transportsector, die zijn CO2-emissies – zoals genoegzaam gedocumenteerd – aanzienlijk moet terugdringen tegen 2030. Om het bandenselectieproces transparanter te maken, heeft Continental een CO2- verbruikscalculator uitgewerkt, die steunt op de VECTO-simulator. Deze calculator biedt fleetoperatoren de mogelijkheid om na te gaan in welke mate ze hun emissies en brandstofverbruik kunnen drukken door de juiste Continental-banden te kiezen. Operationeel profiel, bandendesign, bandenspanning en rolweerstand blijven een doorslaggevende invloed uitoefenen op hoeveel een wagenpark verbruikt en hoeveel men kan besparen. Een cruciale factor, zeker met de huidige recordprijzen voor brandstoffen.

Contact
Frank Buntinx

Head of Fleet Solutions & TT


+32 (0)2 710 22 17

Contact
Edwin Van Erp

Sales Manager Truck Tires 

Continental Benelux

+31 (0)342 40 44 10