Producten voor transport

stage_goods_TT

Truckbanden Goods

Remondis zet in op groen fleetbeheer met digitale oplossingen van Continental

05/05/2022
Continental_PP_Gerhard_Pomberg

Helemaal tevreden over de diensten van Continental: Gerhard Pomberg, Operations Manager Logistics bij Remondis Südwestfalen GmbH.

• Digitalisering verhoogt de efficiëntie van het wagenpark en verlaagt de CO2-uitstoot
• Afvalverwerkingsbedrijf plukt de vruchten van digitaal bandenbeheer en full-service bandenpakket inclusief premiumbanden met vernieuwd loopvlak
• “Het servicepakket met hoogwaardige banden, digitale oplossingen en ContiLifeCycle is ons op het lijf geschreven,” Gerhard Pomberg, Remondis


Hannover (Duitsland), 5 mei 2022. Remondis Südwestfalen GmbH geeft het goede voorbeeld in zijn vestiging in Soest (Duitsland). De onderneming voor stedelijk en commercieel afvalbeheer – een van ‘s werelds grootste dienstverleners op het gebied van afvalverwerking en recyclage – plaatst duurzaamheid centraal in zijn doelstellingen. Bovendien helpt Remondis ook buiten zijn kernactiviteiten om rationeler om te gaan met middelen. De recyclagespecialist, die in meer dan dertig landen actief is, werkt ook met duurzame oplossingen op lokaal en detailniveau, en doet daarbij steeds vaker een beroep op digitale technologieën. “Als onderdeel van haar focus op milieuvriendelijk fleetbeheer gebruikt de onderneming ons servicepakket ‘Conti360° Solutions’, met onder meer hoogwaardige banden, het digitale bandenbeheer ContiConnect en loopvlakvernieuwing,” vertelt Annika Lorenz, hoofd fleetbeheer voor de afdeling vervangingsbanden van Continental in Duitsland. “Met een gedigitaliseerd wagenpark kun je vooruit plannen op het vlak van onderhoud en service en dat maakt het tot een doeltreffend middel om de CO2-uitstoot te verlagen en zuiniger om te springen met hulpstoffen.” Voor klanten als Remondis maken deze factoren dag na dag het verschil. “We plukken de vruchten van een grotere efficiëntie van het wagenpark, een tot tien procent lager brandstofverbruik en een langere levensduur voor de banden,” verklaart Gerhard Pomberg, Operations Manager Logistics bij Remondis in Soest. Dat komt niet alleen het milieu ten goede, maar draagt ook in ruime mate bij tot de klantentevredenheid. “We laten zien dat kostefficiëntie en duurzaamheid perfect samengaan,” voegt Pomberg toe. “Terwijl we onze diensten leveren aan onze klanten, helpen we hen ook om duurzamer te worden.”

Start
Continental_PP_Remondis_Workshop

Geen lekke banden meer onderweg: Dankzij ContiConnect kunnen beschadigde banden onmiddellijk worden vervangen in de Remondis-werkplaats.

ContiConnect verhoogt de bedrijfszekerheid van het wagenpark

De vestiging van Remondis Group in Oelde (Duitsland) heeft voor de onderneming een pioniersrol gespeeld. In maart 2020 rustte werkplaatsverantwoordelijke Thomas Feldhaus zijn wagenpark uit met het bandenspanningscontrolesysteem ContiConnect. “Thomas vertelde me over ContiConnect en het duurde niet lang om me te overtuigen van de mogelijkheden om ons bandenbeheer te verbeteren,” zegt Pomberg. “Vooral onze bedrijfsvoertuigen die afvalverwerkingsbedrijven bedienen, kampen bijna dagelijks met lekschade.”
Sinds mei 2021 zijn meer dan veertig voertuigen van de Remondis-vestiging in Soest uitgerust met ContiConnect-sensoren. Bandschade wordt nu opgespoord voordat ze op de weg tot lekke banden en stilstand van het voertuig kan leiden: “Het systeem is echt snel. Ik heb binnen 30 seconden informatie over alle banden binnen handbereik en kan beschadigde banden onmiddellijk laten vervangen in onze werkplaats.”

Continental_PP_Remondis_Fleet

Het wagenpark in een oogopslag: ContiConnect informeert Remondis via digitale weg over de bandengegevens van de voertuigen.

Digitaal bandenbeheer: onderdeel van een groen wagenparkbeheer

Het digitale bandenspanningscontrolesysteem ContiConnect helpt de logistiek voor de afvalverwerkingsafdeling van Remondis duurzamer te maken. “We hebben een consequente bandendrukcontrole ingevoerd voor alle banden, ook op onze trailers,” zegt Pomberg. “Dat bespaart brandstof en vermindert de CO2-uitstoot, verlicht de belasting van de band, voorkomt lekrijden en helpt het kilometerrendement van de banden te verhogen.” In een jaar tijd hebben we ongeveer zes lekke banden op de weg kunnen vermijden. Ook ongelijkmatige slijtage en puntslijtage in het loopvlak behoren tot het verleden. Het karkas blijft intact en het loopvlak kan nog steeds worden vernieuwd. “ContiConnect is een uitstekend systeem. Het is duidelijk gestructureerd, intuïtief in gebruik en kostenneutraal, en de sensoren gaan heel lang mee.” Het duurde slechts twaalf maanden om de aanschafkosten terug te verdienen door de brandstofbesparing en de daling van het aantal lekke banden.

Allesomvattende oplossing inclusief loopvlakvernieuwing

De Remondis-vestiging in Soest geniet niet alleen van de voordelen van ContiConnect, maar vertrouwt ook op ContiLifeCycle als onderdeel van het allround Conti360° Solutions-pakket voor fleetbeheer. Bandenpartner Vergölst levert het wagenpark zowel duurzame, brandstofbesparende nieuwe banden als banden met vernieuwd loopvlak uit het ContiRe-gamma. “We gebruiken de banden met vernieuwd loopvlak op de aandrijfassen en zijn erg tevreden over hun prestaties,” zegt Gerhard Pomberg. Op aanraden van Vergölst test Remondis momenteel Continental banden met loopvlakvernieuwing, die speciaal voor stedelijke gebieden zijn bedoeld. De bandenexperts van Continental hebben deze premiumbanden – met versterkte zijwanden als bescherming bij contact met stoepranden – speciaal ontwikkeld voor de veeleisende omstandigheden waarin voertuigen voor afvalverwerking dagelijks moeten werken. Banden met vernieuwd loopvlak bieden een recyclagepercentage tot 70 procent van het bandenmateriaal en passen dus perfect in de bedrijfsfilosofie van Remondis. Ook dragen ze bij tot de duurzaamheidsdoelstellingen van de onderneming.

Continental_PP_ContiConnect_2.0_Sensor

Bandensensoren voor een gedigitaliseerd wagenpark: een doeltreffend middel om de CO2-uitstoot te verminderen en te besparen op hulpbronnen.

ContiConnect speelt zijn rol in duurzame Logistiek 4.0

Duurzaamheid is een hoofdthema voor Remondis. “We willen onze klanten het goede voorbeeld geven,” legt Pomberg uit. Digitalisering en transformatie staan daarbij centraal. Zo besloot de onderneming onlangs te investeren in een bijkomend systeem dat automatisch het vulniveau van containers aangeeft. “Dat heeft als doel om de capaciteit van afvalcontainers beter te benutten, ze pas te ledigen als ze helemaal vol zijn en zo onnodige verplaatsingen te vermijden,” voegt Pomberg toe. Ook heeft de onderneming een systeem geïmplementeerd dat chauffeurs helpt om hun voertuigen zuiniger te gebruiken. Bonussen en chauffeursopleidingen dragen bij tot een anticiperende en milieuvriendelijke rijstijl.
De Remondis-vestiging in Soest laat zien hoe Continental met klanten samenwerkt om groene fleetbeheersystemen in te voeren. “We vinden het onze taak om te laten zien hoe maatregelen van de kringloopeconomie kunnen bijdragen tot de klimaatbescherming en willen onze klanten graag helpen om hun ondernemingen duurzamer te laten groeien,” aldus Gerhard Pomberg. “Het servicepakket van Continental, met hoogwaardige banden, digitale oplossingen en ContiLifeCycle, is ons op het lijf geschreven,”

Contact
Frank Buntinx

Head of Fleet Solutions & TT


+32 (0)2 710 22 17

Contact
Edwin Van Erp

Sales Manager Truck Tires 

Continental Benelux

+31 (0)342 40 44 10