Producten voor transport

stage_goods_TT

Truckbanden Goods

Continental introduceert nieuwe Conti CoachRegio.

09/01/2020

Conti CoachRegio HA3.

Continental introduceert nieuwe productlijn Conti CoachRegio voor interstedelijk personenvervoer.

  • Nieuwe lamellentechnologie voor verbeterde grip en tractie gedurende de volledige levensduur van de band om de veiligheid van passagiers te waarborgen
  • Comfort, grip en bochtstabiliteit op droge en natte wegen
  • Robuustheid en stijfheid om stoeprandschade aan de aandrijfasband te voorkomen


Hannover, 8 januari 2020. Continental, het technologiebedrijf en de fabrikant van premiumbanden, heeft een nieuwe productlijn voor bussen voor interstedelijke toepassingen gelanceerd, genaamd Conti CoachRegio. De nieuwe productlijn garandeert betrouwbaar en veilig rijden tussen steden en dorpen met variabele snelheden, een uitstekende besturing en een hoog kilometerrendement op heuvelachtige en bochtige wegen. De Conti CoachRegio productlijn omvat een band die op alle assen kan gemonteerd worden en een speciale band voor de aangedreven assen. Het nieuwe ontwerp voldoet aan de behoeften van wagenparkbeheerders die actief zijn in het korteafstands- en interstedelijk personenvervoer in het algemeen, maar ook aan de behoeften van klanten die actief zijn binnen het segment van toerismebussen, tourbussen, schoolbussen of personeelsshuttles. De nieuwe band is beschikbaar als Conti CoachRegio HA3 295/80 R 22.5 voor alle assen en als Conti CoachRegio HD3 voor de aandrijfas. Deze laatste zal vanaf Q4 2020 ook beschikbaar zijn als ContiRe CoachRegio HD3, vervaardigd met behulp van Continental's warme loopvlakvernieuwing, die meerdere levensduren biedt dankzij een duurzaam en robuust karkas.

Dankzij de "Three-Peak Mountain Snowflake" (3PMSF) markering rijdt de Conti CoachRegio onder alle weersomstandigheden in alle seizoenen soepel, terwijl het duurzaam en robuust karkas een draagvermogen heeft van LI 154/149. Binnen het segment van touringcars en bussen voor interstedelijk gebruik is dit het hoogst mogelijke draagvermogen. Wat de EU-labelwaarden betreft, hebben beide banden de classificatie "C" voor brandstofefficiëntie en "B" voor grip op nat wegdek, met een rolgeluid van 71 dB voor de HA3 en 73 dB voor HD3 (beide met één geluidsgolf).

"Met deze nieuwe productlijn hebben we de technologische uitdaging overwonnen om een band te ontwikkelen met een uitgebalanceerde samenstelling om zowel de veiligheid als het kilometerrendement te verhogen, met daarbovenop een lage rolweerstand bij toepassing op regionale bussen. Met de Conti CoachRegio introduceren we brandstofefficiënte banden, die langer meegaan en beter rijgedrag en comfort bieden zonder in te leveren op de belangrijkste vereiste - veiligheid ", aldus Lutz Stäbner, Head of Product Management for Continental truck and bus tires in Europe, the Middle East, and Africa.

De uitgebalanceerde samenstelling voor tractie en kilometerrendement biedt een innovatieve combinatie van rubberpolymeer en versterkende vulstoffen. Een speciaal, gefunctionaliseerd rubber en een nieuw type carbon black zorgen voor een hoog kilometerrendement met een uitstekende rolweerstand en bieden tegelijkertijd een superieure handling op nat wegdek evenals een goede grip op droog wegdek.

Als het gaat om het profielontwerp, heeft de Conti CoachRegio HA3 een diepe lamellentechnologie die zorgt voor een betere afvoer van het water en goede prestaties in winterse omstandigheden. De rechte groeven in de buitenribben zorgen voor structurele stabiliteit en zigzag-binnengroeven voor optimale prestaties tegen het vasthouden van stenen. Deze kenmerken resulteren in een betere stabiliteit in de bochten en een zachte loop, waardoor een hoog comfort voor de passagiers wordt gegarandeerd. 

De Conti CoachRegio HD3 heeft ook een nieuw schouderontwerp met trekstang dat de robuustheid verhoogt en stoeprandschade minimaliseert, terwijl de 3D-lamellen over de volledige diepte de waterverplaatsing verbeteren en dus betere prestaties op nat wegdek, tractie en veiligheid garanderen.


Contact
Frank Buntinx

Head of Fleet Solutions & TT

Continental Benelux

+32 (0)2 710 22 17

Contact
Edwin Van Erp

Sales Manager Truck Tires 

Continental Benelux

+31 (0)342 40 44 10