Producten voor transport

stage_goods_TT

Truckbanden Goods

Het Conti Hybrid bandengamma

Nieuwe productlijn met nog betere prestaties in het regionale transport

20/10/2015
  • Speciaal ontworpen productfamilie voor hoger kilometerrendement en een lager brandstofverbruik
  • Duurzame kostenreductie met oplossingen voor herprofilering en loopvlakvernieuwing

Hannover, 20 oktober 2015. Het nieuwe Conti Hybrid bandengamma zet nieuwe standaarden in het regionale distributieverkeer. Dit gloednieuwe ontwerp is speciaal ontworpen voor gebruik op regionale wegen en is het antwoord van de Duitse premium-bandenfabrikant Continental op het toenemende distributietransport. Deze bandenfamilie wordt gekenmerkt door een aanzienlijk verhoogd kilometerrendement en uitstekende brandstofefficiëntie, hetgeen fleet owners een duurzame kostenreductie garandeert. De banden van de Conti Hybrid-familie zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd en specifiek ontworpen voor regionaal transport.

 

Na de lancering van de nieuwe Conti Hybrid HS3-stuurasband in de tweede helft van 2014, wordt de Hybrid lijn nu uitgebreid met de Conti Hybrid HD3 voor de aangedreven assen van trucks en de 22.5" Conti Hybrid HT3 band voor opleggers en aanhangers.

 

Conti Hybrid HS3 - maximaal kilometerrendement met minder brandstofverbruik

Voor de stuurasband, Conti Hybrid HS3, werd een nieuw profiel getekend met een hoger slijtagevolume, wat resulteert in een tot 17 procent hoger kilometerrendement. Bovendien leidt de geoptimaliseerde positionering van het profiel tot een lagere rolweerstand.

 

De nieuwe Conti Hybrid HS3 is de perfecte band dankzij het hoge veiligheidsniveau. Tijdens de ontwikkeling van deze band was het doel dan ook de rij- en remeigenschappen naar een zo hoog mogelijk niveau te brengen.

Conti Hybrid HD3 – Optimale grip, kilometer na kilometer

De nieuwe Conti Hybrid HD3-band voor de aandrijfas biedt een indrukwekkend tot 20 procent hoger kilometerrendement dan zijn voorganger. Deze verbetering is voornamelijk toe te schrijven aan het nieuwe blokontwerp met 3D-vormige lamellen. Deze lamellen die tot tweederde van de totale profieldiepte gaan, bieden een hogere blokstabiliteit en hierdoor een aanzienlijk verbeterd slijtagegedrag. Bovendien garanderen deze lamellen, met de randen die een stevige grip bieden, een bijzonder goede tractie tijdens de volledige levensduur van de Conti Hybrid HD3, ook bij het accelereren en remmen op nat wegdek.


Nieuw ontwikkelde rubbercompounds worden zowel in het profiel als in de flank van de Conti Hybrid HD3-band gebruikt. De nieuwe compound op basis van polymeren is speciaal ontworpen om het kilometerrendement te verhogen en de geoptimaliseerde compound voor de wang verhoogt de brandstofefficiëntie van deze aandrijfasband.


De Conti Hybrid HD3 draagt zowel het Mud + Snow-label (M+S) als het "Three Peak Mountain Snow Flake-symbool" (3PMSF).

 

Conti Hybrid HT3 – speciale compound voor hoger kilometerrendement, brandstofefficiëntie en grip op nat wegdek.

De Conti Hybrid HT3 vervolledigt het nieuwe bandengamma. De hierbij gebruikte rubbercompounds zijn speciaal ontwikkeld voor oplegger en aanhanger banden en kunnen forse besparingen aantonen, vergeleken met hun beproefde voorgangers. Deze besparing is o.a. mogelijk door de nieuw ontwikkelde profielcompound dat het kilometerrendement van de Conti Hybrid HT3 tot acht procent verhoogt. Bovendien zorgt het nieuwe mengsel voor een betere grip van de band, die voor zijn prestaties op nat wegdek het EU-bandenlabel "B" heeft ontvangen. Tevens heeft de Conti Hybrid HT3 de labelwaarde "B" in de categorie brandstofefficiëntie gekregen. Het brandstofverbruik kon tot zes procent worden verlaagd dankzij een optimale combinatie van rubbercompound in het bandenprofiel en de flank, en dankzij de geoptimaliseerde profielgroefgeometrie. De opleggerband Conti Hybrid HT3 draagt ook het M+S-symbool.

 

De mogelijkheid tot loopvlakvernieuwing van alle Conti Hybrid-banden van de derde generatie is nog verder verbeterd. Het nieuwe "5+1"-karkas tilt de prestatie van deze banden met vier diagonaal aangebrachte koordlagen naar een nog hoger niveau. De duurzaamheid van het ContiLifeCycle-concept op lange termijn wordt nog verder versterkt door de introductie van herprofileringsmarkeringen, dit voor alle modellen uit de nieuwe Hybrid serie.

 

Beeldmateriaal: De Conti Hybrid-bandenfamilie is speciaal ontworpen voor gecombineerd gebruik op regionale wegen en autosnelwegen. De banden hebben een tot 20 procent langere levensduur en bieden een tot zes procent lager brandstofverbruik.

hybridfamilie (1)
Contact
Frank Buntinx

Head of Fleet Solutions & TT

Continental Benelux

+32 (0)2 710 22 17

Contact
Press Contact Alena Bauer
Alena Bauer

Press and PR Manager

Truck Tires EMEA

Continental

Büttnerstraße 25, 30165 Hanover, Germany

+49 (0) 511 938 26199 Mobil: +49 (0) 151 68869702