Producten voor transport

stage_goods_TT

Truckbanden Goods

Fleet Business 4.0 – Continental verenigt dienstenportfolio in Europa onder de vlag van Conti360° Solutions

08/04/2021
Continental_PP_Logo

Reorganisatie met nieuwe visuals en een fris logo.

  • One-stop shopping: Conti360° Solutions omvat vlootcontracten, diensten, digitale oplossingen en vernieuwing
  • Reorganisatie voegt waarde toe door bedrijfsonderdelen bij elkaar te brengen
  • Bandenbeheer helpt klanten met digitaliseren en verduurzamen


Hannover, 8 april 2021. Continental heeft haar dienstenaanbod voor de vloten gebundeld onder de vlag Conti360° Solutions. Deze reorganisatie zet de toekomstgerichte thema's digitalisering en duurzaamheid nog beter in de schijnwerpers. Met deze maatregel speelt het bedrijf in op veranderende klantvereisten in een markt die wordt gevormd door toenemende digitalisering, datagestuurd beheer en druk op kostprijzen. De strategische bundeling van diensten zal de transportsector ook helpen om met succes tegemoet te komen aan de groeiende behoefte aan verduurzaming in de logistieke sector. Het maakt allemaal deel uit van het strategische programma Vision 2030 dat in december 2020 door Continental werd gepresenteerd. Het bedrijf maakt steeds meer gebruik van datagedreven diensten als onderdeel van zijn focus op voorspellend onderhoud - een sleutelelement in Logistics 4.0.

Continental_PP_Ralf Benack

Ralf Benack, head of Fleet Business EMEA, Continental

Focus op duurzaamheid en digitalisering

Continental gaat systematisch vooruit met zijn evolutie van bandenfabrikant en dienstverlener naar leverancier van geïntegreerde oplossingen. Vlootoplossingen zullen in de toekomst worden aangeboden als een totaalpakket: De Conti360 ° Solutions-contracten omvatten zowel digitale oplossingen zoals ContiConnect en ContiPressureCheck als ContiLifeCycle - inclusief de ContiRe en ContiTread vernieuwingsproducten en karkasbeheer. "Door sterker te focussen op het ContiLifeCycle-concept in onze Conti360 ° Solutions-contracten, willen we de nadruk verleggen naar meer duurzaamheid in de wagenparkactiviteiten," zegt Ralf Benack, Hoofd Fleet Business EMEA. “Conti360° Solutions maakt ons dé partner voor duurzaamheid in de vlootsector. ” Nieuwe visuals en een fris logo zullen helpen om de aandacht van de klant op de reorganisatie te vestigen.

Continental_PP_Fleets_1

Conti360 ° Solutions: Continental heeft zijn dienstenaanbod voor de wagenparksector samengebracht.

De weg naar een leverancier van geïntegreerde oplossingen

De Conti360 ° business unit kan terugkijken op meer dan 40 jaar ervaring in wagenparkbeheer. Een Europese bandenpechservice bracht de bal aan het rollen in 1978. Inmiddels heeft Conti360 ° Solutions zich gevestigd als een betrouwbare partner die gespecialiseerd is in volledig bandenbeheer. Het biedt zijn klanten in meer dan 25 landen zekerheid op het gebied van kostenplanning en voorziet hen van deskundige service via een netwerk van meer dan 7.000 servicepartners. "Tot onze klanten behoren een groot aantal toonaangevende internationale vloten die al jarenlang vertrouwen in de vlootoplossingen van Continental - en dat vertrouwen is beloond," voegt Benack toe. Deze laatste reorganisatie brengt diensten en producten samen in een nog meer samenhangend pakket. "Wat we doen, is gebruikmaken van de synergieën die worden gegenereerd door onze nauwe samenwerking met onze collega's aan de automobielkant, en de resulterende knowhow voortdurend in onze portefeuille brengen." Daardoor kan Continental de transportsector een professionele oplossing bieden die een efficiënt wagenparkbeheer mogelijk maakt met de nadruk op duurzaamheid - door het gebruik van brandstofbesparende banden, minder gebruik van natuurlijke grondstoffen bij loopvlakvernieuwingen en digitale bandenmonitoring.

Missie 2050: 100 procent duurzaam geproduceerde materialen

Continental biedt al vele vlootklanten op kilometer gebaseerde contracten en een breed scala aan bandendiensten aan onder de vlag van Conti360 ° Solutions. En dan zijn er nog de intelligente banden van het bedrijf, die sensoren en software gebruiken om hun toestand constant te bewaken. In samenwerking met geselecteerde vlootklanten heeft Continental al gewezen op de toegevoegde waarde voor klanten die wordt gegenereerd door connectiviteit tussen banden, sensoren, telemetriegegevens, algoritmen en de cloud. "Dit levert slimme, digitale oplossingen op die ervoor zorgen dat het onderhoud en de vervanging van banden in de toekomst precies kunnen worden uitgevoerd wanneer dat nodig is," legt Benack uit. "Hierdoor kunnen klanten het veiligheidsniveau en de productiviteit van hun wagenpark aanzienlijk verhogen en tegelijkertijd de kosten verlagen."

Continental_PP_Fleets_2

Conti360° Solutions: een betrouwbare, gevestigde partner die gespecialiseerd is in volledig bandenbeheer.

Op weg naar op service gebaseerde oplossingen

Continental is niet alleen leverancier van premiumbanden, maar treedt ook op als professionele partner voor haar klanten in de wagenparksector, in het bijzonder door samen belangrijke oplossingen te ontwikkelen voor toekomstige uitdagingen. Als een van 's werelds grootste leveranciers van elektronica, sensoren en software in de mobiliteitssector streeft het bedrijf ernaar om tegen 2030 marktleider te worden op het gebied van op diensten gebaseerde digitale oplossingen. Het opnemen van digitale bandenmonitoringoplossingen in Conti360 ° Solutions-contracten is de logische volgende stap als het gaat om het helpen van klanten in de transportsector om hun reis naar meer digitalisering voort te zetten.
"Met de voortdurende ontwikkeling van onze sensortechnologie, de uitbreiding van ons elektronica- en softwareportfolio en de constante verbetering van onze digitale diensten, bouwen we een sterke basis voor ons Conti360 ° Solutions-dienstenportfolio van de toekomst", besluit Benack.

Contact
Edwin Van Erp

Sales Manager Truck Tires 

Continental Benelux

+31 (0)342 40 44 10

Contact
Frank Buntinx

Head of Fleet Solutions & TT


+32 (0)2 710 22 17