Producten voor transport

stage_goods_TT

Truckbanden Goods

Continental presenteert nieuwe versie ContiConnect™ met verbeterde functies

12/11/2018
ContiConnect™ met verbeterde functies

ContiConnect™ met verbeterde functies

  • Nieuwe functies voornamelijk gebaseerd op feedback en vraag van vlootmanagers
  • Meer individuele configuratie-opties
  • Gebruiksvriendelijker met het oog op een verbeterde klantervaring

Hannover, 12 november 2018. Continental, technologiebedrijf en premium bandenfabrikant, heeft de eerste update uitgebracht van haar digitale bandenmonitoringsplatform ContiConnect. Het webportaal heeft nu meer functies en de look & feel van de volledige applicatie is verbeterd. De nieuwe functies koppelen de ContiConnect-services direct aan de vlootactiviteiten. Het bandenbeheer kan op deze manier worden geoptimaliseerd: bandenonderhoud op basis van digitaal gemeten gegevens.

  • Individuele meldingsregels over bandentemperatuur en -druk met aangepaste drempelwaarden
  • De omgevingstemperatuur kan vanaf nu in ContiConnect worden ingegeven zodat het systeem de juiste bandenspanning nauwkeurig kan bepalen
  • Afdrukbare takenlijst met openstaande to-do's voor een efficiënt overzicht van onderhoudstaken voor medewerkers in de werkplaats
  • Gegevensexport maakt individuele analyses mogelijk evenals verwerking in andere systemen
  • Het handmatig uploaden van bandgegevens in het webportaal, genaamd ContiConnect Light, maakt bandenmonitoring mogelijk zonder een Yard reader station of telematica-integratie.

De nieuwe functies zijn gecreëerd op basis van feedback van klanten. Karim Fraiss, hoofd Marketing & Operations Digital Solutions bij Continental Commercial Vehicle Tires, benadrukt het belang van gebruikersfeedback: “Feedback van klanten is belangrijk voor de verdere ontwikkeling van ContiConnect en de functies zodat deze tegemoet komen aan de vereisten van vlootmanagers. In de toekomst willen we ons nog meer richten op een gezamenlijke benadering zodat we de waarde die we onze ContiConnect-klanten bieden kunnen maximaliseren.”

Sinds 2013 heeft de business unit Commercial Vehicle Tires van Continental zijn bandenspanningmonitoringssysteem ContiPressureCheck™ wereldwijd op de markt gebracht en zijn digitale oplossingen consequent verder ontwikkeld en verbeterd. Het bandenspanningmonitoringssysteem voor individuele voertuigen is nu geïntegreerd in oplossingen van meer dan 35 telematicaproviders wereldwijd. Sinds 2017 is het aangevuld met ContiConnect Yard, een oplossing voor het monitoren van banden van meerdere voertuigen die werkt met een Yard reader station op het wagenparkterrein. ContiConnect is al met succes op 15 markten wereldwijd geïntroduceerd. Hier worden de gegevens rechtstreeks naar de wagenparkbeheerders gestuurd om hen te assisteren bij de monitoring van hun banden. Als er afwijkingen ten opzichte van de optimale bandenstatus optreden, stuurt ContiConnect meldingen en stelt corrigerende maatregelen voor. Op de IAA Commercial Vehicles 2018, presenteerde Continental ook ContiConnect Live, beschikbaar vanaf het tweede kwartaal van 2019. ContiConnect Live informeert vlootmanagers direct als er een probleem is met de temperatuur of de bandendruk, zelfs wanneer het voertuig op de weg is. Meer informatie kunt u vinden op de website: www.conticonnect.com.

Contact
Frank Buntinx

Head of Fleet Solutions & TT

Continental Benelux

+32 (0)2 710 22 17

Contact
Edwin Van Erp

Sales Manager Truck Tires 

Continental Benelux

+31 (0)342 40 44 10