Producten voor transport

stage_goods_TT

Truckbanden Goods

ContiPressureCheck - Traxgo

11/09/2017
cpc sensor

Het bandenspanningscontrolesysteem ContiPressureCheck van bandenfabrikant Continental geïntegreerd in Traxgo’s telematica software

  • Traxgo – een internationale Tracking & Monitoring solutions provider met hoofdkantoor in België – integreert ContiPressureCheck™ in zijn telematica software
  • ContiPressureCheck™ – het bandenspanningscontrolesysteem van Continental voor vrachtwagen- en busbanden meet bandendruk en temperatuur in real time. Dit vermindert de operationele kosten van een vloot en voorkomt stilstand veroorzaakt door bandenpech.

Diegem, 6 september 2017. Traxgo, een Belgische toeleverancier van software oplossingen op het gebied van real time monitoring van voertuigen en optimalisatie van vlootbeheerprocessen, heeft ContiPressureCheckTM geïntegreerd in zijn software. “Het feit dat ContiPressureCheck geïntegreerd is in de software van Traxgo, een onafhankelijk telematicabedrijf, is een duidelijk signaal dat ons bandenspanningscontrolesysteem goed ontvangen wordt in de markt. De samenwerking met onder meer deze telematicaprovider bevestigt dat ContiPressureCheck een oplossing is van toegevoegde waarde voor transportbedrijven, aangezien ze kunnen besparen op bandenkosten en op een efficiënte manier hun banden kunnen beheren.” stelt Guy Libens, Business Unit Director Benelux, Commercial Vehicle Tires.

“Onze missie is om geïntegreerde oplossingen te bieden aan transportbedrijven en net daarom hebben we voor ContiPressureCheckgekozen. Met ContiPressureCheckTM, dat constant bandendruk en –temperatuur in real time meet, vergroten we aanzienlijk de reikwijdte van de door ons aangeboden oplossingen. Hierdoor bieden we onze klanten een oplossing die niet enkel de brandstofefficiëntie en levensduur van banden optimaliseert, maar eveneens de totale operationele vlootkosten vermindert,” stelt Bart Cappon, de oprichter en manager van Traxgo.

Dankzij de integratie van beide systemen zal het meten en opvolgen van bandenspanning makkelijker en transparanter worden. Bandengegevens die in real time vergaard zijn via ContiPressureCheckzullen zichtbaar zijn op zowel de computer van de vlootmanager / dispatcher als op het computerscherm in de vrachtwagen, dankzij een netwerkverbinding met Traxgo’s systeem. In het geval van afwijkende gemeten waarden zullen zowel vlootmanagers als chauffeurs meteen kunnen reageren om zo potentiële tijdrovende stilstanden te voorkomen.

Contact
Frank Buntinx

Head of Fleet Solutions & TT


+32 (0)2 710 22 17