Producten voor transport

stage_goods_TT

Truckbanden Goods

Continental presenteert portfolio van banden, services en oplossingen voor de bouwindustrie bij het Caterpillar Demonstration and Learning Center in Málaga

27/04/2018

• Première: Conti CrossTrac vrachtwagenband voor gemengde toepassing op de weg en off-road 

• Het volledige portfolio omvat vrachtwagen- en OTR-banden, warme en koude loopvlakvernieuwingsoplossingen, een reeks diensten en modulaire oplossingen voor bandenspanningscontrole


Hannover/Málaga, 23 april 2018. De afgelopen 70 jaar is de beweging van mensen richting de steden versneld. Terwijl in 1950 slechts 30 procent van de wereldbevolking in de steden woonde, wordt verwacht dat dit aandeel naar ongeveer 66 procent zal stijgen in 2050. Als er steeds meer mensen in stedelijke gebieden wonen, zal de behoefte aan huisvesting, scholen, ziekenhuizen, kantoren, warenhuizen, fabrieken, wegen en treinrails ook toenemen – en daarom ook de vraag naar constructie. Continental is als belangrijke zakenpartner en leverancier voor de bouwindustrie haar constructiebandenportfolio aan het uitbreiden met de nieuwe Conti CrossTrac vrachtenwagenband voor gemengde toepassing op de weg en off-road. De nieuwkomer viert zijn première op de Continental Construction Innovation Days in Málaga van 17 april tot en met 19 april, waar het technologische bedrijf zijn volledige portfolio van volle banden en oplossingen voor alle taken presenteert, evenals toepassingen en machines binnen de bouwwaardeketen.

Continental_CrossTrac_Productline

De nieuwe Conti CrossTrac.

Continental_Construction Innovation Day (12) Kopie

Constantin Batsch, Vice President Truck Tyres Replacement EMEA, hosted this year’s Construction Innovation Day in Málaga

“Door de verwachte groei in de bouwindustrie zal ook de vraag naar bouwmachines en, als gevolg daarvan, de behoefte aan zeer gespecialiseerde constructiebanden toenemen. Onze nieuwe Conti CrossTrac vult ons brede constructieportfolio goed aan. De banden, ontwikkeld voor een veilige, productieve, efficiënte en duurzame bouwlogistiek, bieden onze klanten echte toegevoegde waarde binnen het constructiesegment,” zegt Constantin Batsch, Vice President Truck Tyres Replacement EMEA.

Continental_Construction Innovation Day (14) Kopie

Continental presented the new Conti CrossTrac

Het beste van twee werelden: Conti CrossTrac vrachtwagenband voor op de weg en off-road

Het transport naar en op bouwlocaties kan een zware klus zijn. Om hierin te slagen, moet de apparatuur betrouwbaar, op de weg en off-road, dag in dag uit werken. De nieuwe Conti CrossTrac banden zijn ontwikkeld op basis van de nieuwste technologieën in vrachtwagenbanden om aan deze hoge eisen te voldoen en om de ultieme balans te bieden tussen prestaties op de weg en off-road. Innovatieve loopvlakontwerpen en een ultramoderne samenstelling zorgen voor een uitgebalanceerde flexibiliteit met een uitstekende duurzaamheid, tractie, robuustheid en indrukwekkende weerstand tegen afbrokkelen en insnijdingen voor ruwe off-road omstandigheden en een lage rolweerstand, een hoog kilometerrendement en soepele prestaties op verharde wegen. Het resultaat is dat de bestuurder elk oppervlak gemakkelijk kan besturen. Zelfs onder zware remmanoeuvres en richtingveranderingen verliezen de Conti CrossTrac banden nooit grip. Alle belangrijke afmetingen zullen beschikbaar zijn als intelligente band, die al is uitgerust met bandensensoren af fabriek. De intelligente sensoren meten continu de temperatuur en luchtdruk binnenin de band en verstrekken gegevens aan de bandencontrolesystemen ContiPressureCheck en ContiConnect van Continental om weer te geven op het dashboard van het voertuig of op een webportaal dat een overzicht geeft van de volledige vloot.

Continental_Construction Innovation Day (11) Kopie

Continental’s tyre offer for the construction industry comprises truck and OTR tyres

ContiLifeCycle: warme en koude loopvlakvernieuwing voor meerdere levens

Vrachtwagenbanden van Continental zijn ontworpen voor ultieme zuinigheid tijdens hun levensduur en daarbuiten, vooral met betrekking tot de behuizing. Dankzij hun robuustheid maken Conti CrossTrac banden meerdere levens mogelijk. De ContiLifeCycle begint met de nieuwe band en gaat verder met hoogwaardige oplossingen voor warme en koude loopvlakvernieuwing ContiRe en ContiTread, die voor een volledige, nieuwe en sterk presterende levensduur van de band zorgen. Naast het bieden van hoogwaardige oplossingen voor loopvlakvernieuwing neemt Continental ook de volledige zorg op zich voor karkassenbeheer, van inspectie en opslag tot aankoop en transport en – indien nodig – zelfs de definitieve afvoer. Door de levens van de banden te verlengen helpt ContiLifeCycle de kosten per kilometer te reduceren en vermindert zo de totale operationele kosten.

ContiEarth: OTR-banden afgestemd voor bouwmachines die op verschillende soorten ondergrond worden gebruikt

Modder, zand, stenen, onverharde wegen: off-road banden (OTR) voor bouwvoertuigen en machines krijgen te maken met moeilijke soorten ondergrond. Continental heeft het ContiEarth-gamma ontwikkeld, een reeks OTR-banden die allemaal zijn uitgerust met een speciaal loopvlakpatroon dat is afgestemd op de specifieke behoeften en eisen van laders, kiepwagens of bulldozers die worden gebruikt in mijnbouw- en bouwprojecten. Het ContiEarth-gamma bestaat uit twee bandenlijnen, de EM-Master en de RDT-Master. De EM-Master voor scharnierende kiepwagens, laders en bulldozers is beschikbaar in twee versies met verschillende loopvlakontwerpen – de E3/L3-versie voor goede zelfreinigende eigenschappen, tractie en manoeuvreerbaarheid op zacht en modderig terrein en de E4/L4 met een hoge karkasbescherming, weerstand tegen insnijdingen, tractie en soepel rijden op harde en rotsachtige oppervlakken. De RDT-Master is ontworpen voor stijve kiepwagens en biedt hoge stabiliteit, duurzaamheid en goede tractie, zelfs bij hoge snelheden over lange afstanden. Als intelligente banden worden zowel de EM-Master als de RDT-Master met geïntegreerde bandensensoren af fabriek geleverd, klaar voor de bandenspanningscontrolesystemen ContiPressureCheck en ContiConnect.


Continental_Construction Innovation Day (3) Kopie

The RDT-Master for Rigid Dump Trucks

Digitale oplossingen: ContiPressureCheck en ContiConnect voor efficiëntie en veiligheid in de bouwsector

Onder zware omstandigheden, zoals mijnbouw- en bouwlocaties, zijn efficiëntie en veiligheid belangrijk. Banden met een te lage bandenspanning zijn echter nog steeds een belangrijke oorzaak van storingen en onderhoudsbeurten. Gemiddeld heeft een derde van de vlootbanden een te lage bandenspanning. Voor de juiste bandenspanning en -temperatuur heeft Continental de digitale bandenspanningscontrolesystemen ontwikkeld: ContiPressureCheck voor afzonderlijke voertuigen en ContiConnect voor vloten. Bandensensoren van Continental vormen de kern voor beide systemen. De intelligente sensoren meten continu de temperatuur en luchtdruk binnenin de band en verstrekken gegevens om weer te geven op een apparaat – of dit nu op een draagbaar instrument is, in de cabine van de bestuurder of op een webportaal dat een overzicht geeft van de vloot. De waarschuwingen en meldingen zijn in het bijzonder ontworpen om de aandacht van de vloot te richten op onmiddellijke maatregelen.

Continental_Construction_Digital_Solutions Kopie

Innovative tyre monitoring solutions ensure correct tyre pressure and thus help to reduce operational costs

Onderhoud is belangrijk: ContiFleetCheck, ContiFleetReporting en field engineers helpen klanten om de efficiëntie en veiligheid van vloten te verhogen

De juiste bandenkeuzes maken voor elke toepassing is belangrijk om zowel de efficiëntie als de veiligheid van afzonderlijke voertuigen en vloten te verhogen. Continental is dan ook trots dat ze een breed netwerk aan dealers en verkoopkrachten heeft onder haar field engineers. Hun hoofdverantwoordelijkheid is klanten in het veld ontmoeten en adviseren, ze helpen met de juiste bandenkeuze te maken en digitale oplossingen voor de specifieke toepassing, behoeften en eisen van de klant bijhouden en, daarom, ook als interface dienen voor de afdeling R&D bij Continental. Daarnaast biedt Continental ook ContiFleetCheck, dat de bandenspanning, de profieldiepte en het kilometerrendement evenals schade- en slijtageprofielen bijhoudt. ContiFleetReporting is een aanvulling op het dienstenportfolio om vloten een volledige analyse te kunnen bieden van de bandenprestaties van het wagenpark.

Continental_Construction Innovation Day (16) Kopie

Live demonstrations of Continental’s cooperation partner KAMAZ were part of the driving show

Contact
Frank Buntinx

Head of Fleet Solutions & TT


+32 (0)2 710 22 17

Contact
Edwin Van Erp

Sales Manager Truck Tires 

Continental Benelux

+31 (0)342 40 44 10