Producten voor transport

stage_goods_TT

Truckbanden Goods

e-Mobiliteit: Continental introduceert de eerste band geoptimaliseerd voor elektrische stadsbussen

09/04/2019

De nieuwe Conti Urban HA3 315/60 R22.5 heeft een draagvermogen van 8 ton per as

  • Hogere laadindex: De nieuwe Conti Urban HA3 315/60 R22.5 heeft een draagvermogen van 8 ton per as
  • Gelijkmatige slijtage en verhoogd kilometerrendement dankzij geoptimaliseerde rubbersamenstelling van het loopvlak en een robuust karkas

Hannover, 8 april 2019. Elektrische bussen kenmerken zich door een  een hoog gewicht, als gevolg van de zware elektrische batterij. Om vanuit stilstand direct een hoog koppel te kunnen leveren moeten deze banden voldoen aan hogere eisen op het gebied van grip, robuustheid en draagvermogen. Het hoogtechnologische bedrijf en premium bandenfabrikant Continental komt met de nieuwe busband, Conti Urban HA3 315/60 R22.5 154/148J (156/150F) tegemoet aan deze nieuwe behoefte in de markt. Deze band kan op alle assen van de bus gemonteerd worden en is bestemd voor het veilig en elektrisch vervoeren van personen. De band kenmerkt zich door zijn uitstekende grip en een draagvermogen van acht ton per as, wat meer dan een halve ton is in vergelijking met een standaardband met dezelfde bandenmaat.

De Conti Urban HA3 dankt zijn verhoogde laadindex aan zijn extreem robuust karkas met een hoge koorddichtheid en dikte. Het loopvlak is eveneens robuust en duurzaam dankzij een grote hoeveelheid natuurrubber. Hierdoor is de band beter bestand tegen inrijdingen en beschadigingen, wat resulteert in een lange levensduur en maximaal kilometerrendement. Het speciale profiel van deze band voor stadsbussen draagt bij tot duurzaamheid en gelijkmatige slijtage, terwijl het brede loopvlak een uitstekende stabiliteit in de bochten garandeert en zo de veiligheid in het stedelijk verkeer maximaliseert. De profielgroeven, die met hoge dichtheid in elkaar grijpen, staan gedurende de volle levensduur van de band garant voor een optimale grip, zelfs op zeer nat wegdek. De spreiding van de profielgroeven zorgt ervoor dat zo min mogelijk geluid wordt geproduceerd, wat weer bijdraagt tot een hoog rijcomfort. De versterkte flanken verzekeren dat de Conti Urban HA3 bestand is tegen het frequent in contact komen met stoepranden. Doordat de band zeker in aanmerking komt voor loopvlakvernieuwing zijn er voor de Conti Urban HA3 meerdere levens mogelijk. Uit de "Three Peak Mountain Snowflake"-test blijkt dat de Conti Urban HA3 uitermate geschikt voor alle seizoenen binnen de vele Europese regio's.

„De nieuwe "Conti Urban HA3"-band is geoptimaliseerd voor elektrische bussen en bouwt voort op de waardevolle ervaringen die we hebben opgedaan tijdens onze recente samenwerking met fabrikanten van bedrijfswagens en met openbaar vervoersbedrijven,” aldus Lutz Stäbner, Head of Product Management for Continental truck and bus tires in Europe, Middle East, and Africa. „Dankzij het gebalanceerde prestatieprofiel biedt de band een veilige, comfortabele en rendabele oplossing.”

e-Mobiliteit: Continental introduceert de eerste band geoptimaliseerd voor elektrische stadsbussen

Contact
Edwin Van Erp

Sales Manager Truck Tires 

Continental Benelux

+31 (0)342 40 44 10

Contact
Frank Buntinx

Head of Fleet Solutions & TT

Continental Benelux

+32 (0)2 710 22 17

Contact
Alyssa Gregoir

Marketing Intelligence Analyst - PR and Communications Specialist Commercial Vehicle Tires

+32 (0)2 710 23 43