Producten voor transport

stage_goods_TT

Truckbanden Goods

Continental brengt overzicht uit van Europese regelgeving voor winterbanden

23/09/2019


  • Overzicht voor het gebruik van winteruitrusting voor vrachtwagens en bussen
  • In verschillende landen worden banden met het Alpine-symbool (3PMSF) belangrijker
  • Vanaf nu zijn alle Continental stuurasbanden in 17,5” en 19,5” voor Europa ook beschikbaar in varianten met een Alpine-symbool.

Hannover, 17 september 2019. Om wagenparkbeheerders te helpen voldoen aan de nieuwste regelgeving, brengt Continental, technologiebedrijf en fabrikant van premium banden, opnieuw een overzicht uit van de Europese regelgeving voor winteruitrusting op vrachtwagens en bussen. De regelgeving is beschikbaar op de Continental website. In het winterseizoen 2019-2020 worden banden met het Alpine-symbool in sommige landen nog belangrijker. Continental past overeenkomstig de nieuwe wetgeving haar portfolio aan: vanaf nu zijn alle banden voor vrachtwagens en bussen voor de stuur- en aandrijfas in 17,5", 19,5" en 22,5" ook beschikbaar in varianten met het Alpine-symbool.

M+S, Alpine-symbool, sneeuwvlok. Wanneer spreken we van een winterband?

Continental raadt aan vrachtwagens en bussen tijdens het koude winterseizoen uit te rusten met winterbanden op de stuur- en aandrijfassen om veilig te rijden met optimale tractie, zelfs op natte of gladde wegen. Het speciale winterbandenportfolio van Continental met de sneeuwvlok op de flank, presteert met gemak beter dan M+S-banden en overtreft bovendien de vereisten van de alpencertificering (3PMSF-symbool). Three-Peak Mountain Snowflake (3PMSF) banden leveren prestaties in winterse omstandigheden die wettelijk zijn gecertificeerd. Deze banden moeten een test ondergaan op een met sneeuw bedekte weg en moeten minstens 25% betere tractie hebben dan een gelijkaardige standaardband. Banden die zijn gemarkeerd met M+S (modder + sneeuw) hebben een loopvlakprofiel of structuur die is ontworpen om betere prestaties te leveren bij sneeuwval dan standaardbanden. Het M+S label is niet onderworpen aan een vastgestelde testprocedure.

Contact
Edwin Van Erp

Sales Manager Truck Tires 

Continental Benelux

+31 (0)342 40 44 10

Contact
Frank Buntinx

Head of Fleet Solutions & TT

Continental Benelux

+32 (0)2 710 22 17