Producten voor transport

stage_goods_TT

Truckbanden Goods

Veilig op reis: Continental brengt nieuwe winterband op de markt voor de aangedreven assen van coaches

12/10/2018
Continental HDW 2 COACH_Product Image Kopie

De HDW2 COACH is verkrijgbaar in de maat 295/80 R22.5.

  • De HDW2 COACH is verkrijgbaar in de maat 295/80 R22.5
  • Veilig en efficiënt rijden op besneeuwde en ijzige wegen dankzij een hoge tractie en remkracht
  • Deze banden overtreffen duidelijk de vereisten voor de aanduiding “Three-Peak Mountain Snowflake” (3PMSF)


Hannover, 12 oktober 2018. Coachreizigers willen zich veilig voelen en tijdig hun bestemming bereiken. Eigenaars van coaches kunnen de veiligheid van hun reizigers verhogen en vertragingen voorkomen door hun coaches uit te rusten met banden die speciaal zijn ontwikkeld voor de vereisten van het seizoen. Nu de winter voor de deur staat, brengt Continental een krachtige winterband op de markt die speciaal is ontwikkeld voor de aangedreven assen van coaches: de HDW2 COACH. Hij presteert beter dan M+S banden en overstijgt de prestatievereisten van de 3PMSF-certificering. “Met de HDW2 COACH biedt Continental nu een gloednieuwe en zeer gespecialiseerde winterbandoptie aan coachbedrijven. Ze kunnen profiteren van het perfect gebalanceerde loopvlak dat zorgt voor optimale veiligheid en betrouwbaarheid op natte, besneeuwde en ijzige wegen,” zegt Constantin Batsch, Vice President Business Region Truck Tires EMEA (Europa, Midden-Oosten, Afrika). De HDW2 COACH is verkrijgbaar in de maat 295/80 R 22.5 en voltooit het productgamma, waar de HSW2 COACH-band voor de stuuras reeds deel van uitmaakt.

Loopvlak met hoge tractie - zelfs in latere slijtagefases
Dankzij meer dan 80 jaar ervaring op het gebied van winterbanden en state-of-the-art technologie, hebben ingenieurs van Continental een loopvlak met zeer hoge tractie ontwikkeld: intelligente combinatie van diepe groeven, 3D-lamellen en speciale tractielamellen. Door synergetische samenwerking brengen ze de aandrijvings- en laterale krachten veilig en effectief over op besneeuwde en ijzige wegen - zelfs in latere slijtagefases. Daarnaast hebben testen bevestigd dat de band gelijkmatige slijtage-eigenschappen heeft. Hierdoor wordt de band gekenmerkt door goede prestaties en is het rijcomfort voor de passagiers hoger.

Veilig op reis: Continental brengt nieuwe aandrijfaswinterbanden op de markt voor coaches

Robuust en ongevoelig voor beschadiging

Dankzij het innovatieve loopvlakontwerp en rubbersamenstelling, behoudt de HDW2 COACH een uitstekende loopvlak- en patroonstijfheid, waardoor hij zeer robuust is en ongevoelig voor beschadiging als hij in aanraking komt met de stoeprand. Daarnaast zorgt de hoge stijfheid voor een uitstekende handling in combinatie met de stuurasband HSW2 COACH. Net als alle andere Continental banden is de HDW2 COACH ontworpen met het oog op optimale efficiëntie, ook voor wat betreft de robuustheid van het karkas. Dankzij de uitstekende loopvlakvernieuwingsmogelijkheden, maken de HDW2 COACH-banden meerdere levensduren mogelijk.

Continental winterbanden

Continental raadt aan om vrachtwagens en bussen tijdens het winterseizoen uit te rusten met winterbanden op alle assen om veilig te rijden met optimale tractie, zelfs op natte of ijzige wegen. Het speciale winterbandenportfolio van Continental met het sneeuwvloksymbool op de zijwand, presteert beduidend beter dan M+S-banden en overschrijft bovendien de vereisten van de 3PMSF-certificering. Winterbanden krijgen het 3PMSF-symbool wanneer ze slagen voor een standaardpraktijktest zoals omschreven in VN-richtlijn nr. 117 en als deze banden door een vergelijkende test om de rem- en tractie-afstand te bepalen, geschikt worden bevonden voor gebruik in de winter op besneeuwde wegen.

Contact
Edwin Van Erp

Sales Manager Truck Tires 

Continental Benelux

+31 (0)342 40 44 10

Contact
Frank Buntinx

Head of Marketing

Continental Benelux

+32 (0)2 710 22 17