Producten voor transport

stage_goods_TT

Truckbanden Goods

Continental rust het wagenpark van H.Z. Logistics uit met ContiPressureCheck™.

12/02/2021
logo Astrata

H.Z. Logistics, vlootklant van Continental, heeft haar laatste 2 nieuwe combinaties, die ingezet worden in het transport van bloemen en planten, volledig voorzien van het ContiPressureCheck™ bandenspanningscontrolesysteem. Hierbij wordt middels sensoren in de banden constant de bandenspanning en -temperatuur gemeten. Deze gegevens zijn real-time beschikbaar via het Astrata telematicasysteem, zowel voor de chauffeur als de thuisbasis.

Barry Zuiderwijk van H.Z. Logistics: “In ons geconditioneerd vervoer leidt ongeplande stilstand vaak tot grote problemen, temeer het vaak ook nog over bederfelijke producten gaat. Ondanks dat wij een nauwgezet bandenbeleid voeren, met o.a. regelmatige bandencontroles, is ongeplande stilstand nooit volledig te voorkomen”. Echter met het continue en real-time inzichtelijk maken van de bandenspanning en temperatuur, worden we direct geïnformeerd over afwijkingen en kunnen we hier tijdig op anticiperen, waardoor de kans op ongeplande stilstand tot een minimum wordt beperkt... Een juiste bandenspanning levert daarnaast een brandstofbesparing en milieuwinst op; een constante juiste bandenspanning zorgt voor minder rolweerstand en daarmee een lager brandstofverbruik en een lagere CO2 uitstoot”.


vloot H.Z.

Continental ontwikkelt baanbrekende technologieën en diensten voor een duurzame en connectieve mobiliteit van mensen en hun goederen. Het technologiebedrijf dat is opgericht in 1871 zorgt voor veilige, efficiënte, intelligente en betaalbare oplossingen voor voertuigen, machines, verkeer en vervoer. Het concern realiseerde in 2019 een omzet van 44.5 miljard Euro en heeft momenteel in 59 landen meer dan 233.000 medewerkers in dienst. In 2021 viert het bedrijf zijn 150ste verjaardag.

De Business Area « Banden » telt 24 productie- en ontwikkelingslocaties over de hele wereld. Als een van ‘s werelds toonaangevende bandenfabrikanten realiseerde de Business Area „Banden” in 2019 een omzet van 11,7 miljard euro met meer dan 56.000 werknemers. Continental geldt als een van de technologische marktleiders in de bandensector en biedt een breed productgamma aan voor personenwagens, bedrijfsvoertuigen en tweewielers. De voortdurende investeringen in onderzoek en ontwikkeling dragen in aanzienlijke mate bij tot een kostefficiënte en ecologische mobiliteit. De bandenafdeling levert ook diensten voor de bandensector en fleettoepassingen, evenals digitale beheersystemen voor de banden van bedrijfsvoertuigen.


Contact
Edwin Van Erp

Sales Manager Truck Tires 

Continental Benelux

+31 (0)342 40 44 10

Contact
Frank Buntinx

Head of Fleet Solutions & TT

Continental Benelux

+32 (0)2 710 22 17