Producten voor transport

stage_goods_TT

Truckbanden Goods

IAA Bedrijfsvoertuigen

29/07/2016

Continentals head-up display voor bedrijfsvoertuigen is beschikbaar in verschillende versies, de voorruit-HUD en de combiner-HUD

IAA Bedrijfsvoertuigen: Continental toont belangrijke innovaties voor trucks en bussen

  • Technologiebedrijf Continental toont op de 66e IAA voor bedrijfsvoertuigen, head-up-displays die zorgen voor een betere dialoog tussen bestuurder en voertuig 
  • Continental gebruikt de IAA als platform om informatie te verschaffen over de mogelijkheden vandigitalisering die moet leiden tot hogere verkeersveiligheid, meer efficiëntie en interconnectiviteit
  • Persconferentie op 21 september met productinnovaties van Continental en de resultaten van de Continental-mobiliteitsstudie 2016 over trends in de transportsector.  

Hannover, 26 juli 2016. Het toonaangevende technologiebedrijf, Continental, zal op de 66e IAA Bedrijfsvoertuigen in Hannover onder het motto „Tradition. Trust. Transformation.“ onder andere zijn nieuwe head-up-displays voor vrachtwagens en bussen voorstellen. "De digitalisering is een uitgelezen kans voor de transportsector. Digitalisering maakt innovaties zoals de head-up display of  autonoom rijden mogelijk en zorgt zo voor een grotere veiligheid en efficiëntie op de weg", aldus Nikolai Setzer, lid van de executive board van Continental.

Op de Continental stand, A06, in hal 17, zullen er niet uitsluitend presentaties gegeven worden rond innovatie, maar de Continental relaties kunnen er eveneens van gedachten wisselen over de mogelijkheden en kansen van de veranderingen binnen de transportsector. "In het tijdperk van digitalisering wordt industriële samenwerking over de grenzen heen steeds belangrijker om aantrekkelijke producten en diensten op de weg te brengen", licht Setzer in de aanloop naar de IAA toe. Vanuit het perspectief van het technologiebedrijf verhoogt de digitalisering de hoeveelheid en de beschikbaarheid van gegevens exponentieel. "Het betrouwbaar filteren, analyseren en interpreteren van deze gegevens is bepalend voor toekomstig succes in de transportsector", is de overtuiging van Setzer.

Een van de hoogtepunten: head-up-displays voor trucks en bussen

Continental presenteert op de IAA Bedrijfsvoertuigen 2016 head-up displays (HUD) die meer veiligheid en efficiëntie in bedrijfsvoertuigen garanderen. Het grote voordeel van head-up displays is dat de bestuurder relevante rij-informatie verkrijgt zonder zijn blik van het verkeer te moeten afwenden. Continental biedt voertuigfabrikanten de HUD aan in twee basisversies. De voorruit-HUD is speciaal ontworpen voor de in de Verenigde Staten meest voorkomende trucks met vlakkere voorruiten. Bij de combiner-HUD daarentegen neemt een transparante ruit (combiner) vóór de voorruit de beeldreflectie over. Deze versie is bijvoorbeeld weer geschikt voor de in Europa toonaangevende voertuigtypen met meer gebogen voorruiten. "We zien de head-up display als een belangrijk onderdeel van de toekomstige dialoog tussen bestuurder en voertuig voor meer veiligheid in de bedrijfswagen. De chauffeur krijgt bij het geautomatiseerd rijden vroegtijdig informatie over de rijmanoeuvres die het voertuig zal uitvoeren, verklaart dr. Michael Ruf, head of the Commercial Vehicles & Aftermarket business unit bij Continental.

Continental zal in het kader van de IAA-persconferentie op 21 september van 10:30 uur tot 11:00 uur in zaal 3 van het congrescentrum de resultaten presenteren van de mobiliteitsstudie over de mogelijkheden van digitalisering vanuit de visie van de sector bedrijfsvoertuigen. Deze studie is uitgevoerd door het markt- en sociaal onderzoeksinstituut infas.

 

Meer informatie vindt u terug op onze IAA-pers-website onder: http://www.continental-corporation.com/www/iaa_com_en/

Contact
Edwin Van Erp

Sales Manager Truck Tires 

Continental Benelux

+31 (0)342 40 44 10