Producten voor transport

stage_goods_TT

Truckbanden Goods

KAMAZ-Master wint Dakar Rally

01/02/2017
article_66w_image1

Russische raceteams KAMAZ-Master winnen de Dakar Rally en de Africa Eco Race op Continental banden

  • De KAMAZ-Master racing trucks waren uitgerust met Continental banden, als onderdeel van een nieuwe productgerelateerde samenwerking
  • De premium banden van Continental leverden zeer goede prestaties en maximale duurzaamheid op uitdagende en verschillende terreinen tijdens alle etappes van beide rally’s
  • De in de rally’s opgedane ervaringen worden door de Continental ingenieurs meegenomen voor de ontwikkeling en productie van truckbanden

Moskou / Hannover, 31 januari 2017 Rallyteams van KAMAZ-Master hebben de Dakar Rally 2017 en de Africa Eco Race 2017 gewonnen. Voor deze ‘s werelds meest uitdagende woestijnraces werd er gekozen voor Continental banden. Duizenden kilometers werden afgelegd over onverharde wegen, langs ravijnen en door woestijnzand. De Continental banden lieten hierbij zien duurzaam en robuust te zijn, dit tijdens alle etappes van beide rally’s. Deze twee  grensoverschrijdende rally’s betekenden het begin van een productsamenwerking tussen de Duitse premium bandenfabrikant Continental en het Russische KAMAZ-Master rallyteam. Als onderdeel van deze samenwerking werden zowel de racetrucks van KAMAZ-Master als de service voertuigen van het team voorzien van Continental banden.

foto 2

Waar Eduard Nikolaev en zijn ploeg de laatste etappe van de Dakar Rally 2017 met 19 minuten voorsprong won, kon een ander KAMAZ-masterteam onder leiding van Dmitry Sotnikov de tweede plaats bemachtigen. Dakar winnaar, Eduard Nikolaev, is vol lof over de Duitse bandenfabrikant: "We hebben tijdens de race geen enkel probleem met onze banden ervaren. Sterker nog, het waren de banden die ons al na de eerste wedstrijdweek de overwinning brachten in het truckklassement. Dankzij de geweldige prestaties van de Continental banden hebben we in tegenstelling tot onze concurrenten geen tijd verloren aan bandenwissels”.

Naast de eindoverwinning in de Dakar rally, wist Kamaz met Continental banden en coureur Andrey Karginov eveneens de Africa Eco Race 2017 als winnaar van het truckklassement af te sluiten. Het team van Sergey Kuprianov werd in deze rally vierde. 

 "We zijn verheugd dat onze banden bijdroegen tot het welverdiende succes van KAMAZ-Master. De resultaten van hun raceteams zijn indrukwekkend en wij stellen met trots vast dat onze banden de meest extreme omstandigheden hebben doorstaan. Ze bewezen hun formidabele eigenschappen: bestand tegen de meest zware omstandigheden en uitmuntende off-road prestaties. We hebben dankzij deze races heel wat gegevens kunnen verzamelen en zullen deze verwerken tot nieuwe inzichten voor de verdere ontwikkeling van Continental banden”, aldus Jaron Wiedmaier, algemeen directeur van Continental Tires in Rusland.

foto 3 (2)

Het KAMAZ-Master rallyteam werd in 1988 opgericht en is het enige team van de bandenfabrikant dat voor Rusland met succes deelneemt aan internationale races. De chauffeurs van de KAMAZ-Master racingtrucks nemen al sinds 1990 deel aan de transcontinentale Dakar Rally. Dit jaar won het team deze zware rally voor de veertiende keer. Het team won ook drie keer de World Off-Road Rally Cup en vier keer de Silk Way Rally. KAMAZ-Master is eveneens de veelvuldige winnaar van verscheidene nationale races in Rusland.

Contact
Edwin Van Erp

Sales Manager Truck Tires 

Continental Benelux

+31 (0)342 40 44 10

Contact
Frank Buntinx

Head of Fleet Solutions & TT

Continental Benelux

+32 (0)2 710 22 17