Producten voor transport

stage_goods_TT

Truckbanden Goods

Nieuwe Conti Hybrid trailerband

20/05/2016

Nieuwe trailerband vervolledigt het Conti Hybrid truckbandengamma

  • Continental voltooit productlijn voor regionaal distributieverkeer
  • Conti Hybrid HT3 385/55 R 22.5 met EU-label "B" in de categorieën brandstofverbruik en wet grip 
  • Speciaal ontwikkeld bandengamma: tot 20% hoger kilometerrendement en 6% brandstofbesparing

Hannover, 12 mei 2016. Met de trailerband Conti Hybrid HT3 385/55 R 22.5 vervolledigt Continental zijn Conti Hybrid bandengamma, dat speciaal is ontwikkeld voor een gecombineerd gebruik op regionale- en snelwegen. Naast een maximaal kilometerrendement en een lage rolweerstand, die kenmerkend zijn voor de gehele Hybrid range, biedt de Conti Hybrid HT3 385/55 R 22.5 een optimale grip op nat wegdek. Voor zijn betrouwbare weggedrag bij het remmen op nat wegdek kreeg de trailerband het EU label "B ". Dankzij de speciaal ontwikkelde rubbersamenstelling voldoet de Conti Hybrid HT3 385/55 R 22.5 ook aan de zeer ambitieuze besparingsdoelstellingen op het gebied van brandstofverbruik. 

De nieuwe ontwikkelde rubbersamenstelling van de Conti Hybrid HT3 385/55 R 22.5 zorgt voor een maximale kilometerprestatie. De perfect afgestemde combinatie van rubbersamenstelling in het loopvlak met de speciale zijwand (Fuel Saving Sidewall) en een verbeterde profielgeometrie, wordt een besparing tot 6% in brandstofverbruik bereikt.  Met dit duurzame brandstofbesparende potentieel is de Conti Hybrid HT3 385/55 R 22.5 ook in de categorie brandstofefficiëntie bekroond met het EU- label "B ".  

Net als alle banden van de hybride productlijn van Conti is ook de trailerband Conti Hybrid HT3 385/55 R 22.5 te vernieuwen. Nieuw geïntroduceerde herprofileer-indicatoren in het profiel van het loopvlak van de band vereenvoudigen het correct herprofileren van de band om zo een extra kilometerprestatie in combinatie met een lage rolweerstand te bereiken.

 

Met de Conti Hybrid productlijn biedt de Duitse premium bandenproducent Continental de optimale band voor het sterk groeiende distributietransport. Het zorgvuldig op elkaar afgestemde bandenconcept van de Conti Hybrid familie is primair gericht op gebruik in het regionaal en nationaal transport. Maximaal kilometerrendement, optimale tractie en een aanzienlijk lager brandstofverbruik kenmerken de producten van deze bandenfamilie en maken het de fleetowners mogelijk om op een duurzame wijze kosten te reduceren. 

 

Speciaal voor het volumetransport omvat het portfolio van de Conti Hybrid bandenserie ook trailerbanden met een lage diameter voor hoge aslasten. De low-profile banden zijn onlangs bekroond met diverse prijzen. Voor de uitstekende designkwaliteit en het baanbrekende ontwerp kreeg de Conti Hybrid HT3 445/45 R 19.5  zowel de iF Design Award alsook de prestigieuze Red Dot Design Award . 

 

Download het volledige persbericht waarin alle afmetingen van het Conti Hybrid gamma terug te vinden zijn, onder 'Downloads'.


Hybrid familie
Contact
Frank Buntinx

Head of Fleet Solutions & TT


+32 (0)2 710 22 17

Contact
Edwin Van Erp

Sales Manager Truck Tires 

Continental Benelux

+31 (0)342 40 44 10