Producten voor transport

stage_goods_TT

Truckbanden Goods

Solaris-bussen uitgerust met ContiPressureCheck™

Solaris-bussen uitgerust met ContiPressureCheck™

01/03/2016
  • Busfabrikant Solaris biedt het bandenspanningcontrolesysteem van Continental standaard af fabriek aan voor zijn bussen
  • Real-time meten van bandenspanning en temperatuur in de band
  • ContiPressureCheckTM verlaagt de operationele kosten voor wagenparken door ondersteuning van bandenbeheer en brandstofverbruik

Hannover, 24 februari 2016. ContiPressureCheckTM, het bandenspanningcontrolesysteem van Continental, is door de Poolse busfabrikant Solaris goedgekeurd voor operationeel gebruik. Het bedrijf is een van de grootste fabrikanten van regionale, stads- en trolleybussen en monteert ContiPressureCheckTM als standaardonderdeel op de voertuigen die Solaris produceert. "Het is met groot genoegen dat we de positieve beoordeling van ons ContiPressureCheckTM-systeem door deze bekende busfabrikant aankondigen. De overeenkomst bevestigt dat dit systeem een optimale oplossing is voor busmaatschappijen die de kwaliteit en staat van hun banden willen opvolgen en op hetzelfde moment het reiscomfort en de veiligheid van hun passagiers willen verbeteren," zegt Hartwig Kühn, ContiPressureCheckTM Manager bij Continental in Hannover.

bus solaris

Hartwig Kühn, ContiPressureCheck Manager bij Continental in Hannover.

De volledige reeks busmodellen wordt nu zo ontworpen dat de ContiPressureCheckTM standaard deel uitmaakt van het voertuig. De vereiste kabelverbindingen zijn geïntegreerd in alle voertuigen, waardoor de gemeten spanning en temperatuur in de banden meteen weergegeven worden op het dashboard van het voertuig. Wanneer het ContiPressureCheckTM-systeem optioneel wordt besteld, dan zitten de bandensensoren en Central Control Unit (CCU) bij de levering inbegrepen. Sinds begin deze maand is Solaris gestart met het leveren van de eerste 60 stadsbussen, uitgerust met ContiPressureCheckTM, aan een klant in Krakau.

Het ContiPressureCheckTM-systeem gebruikt sensoren aan de binnenkant van de band om zowel de bandenspanning als de temperatuur in de band in realtime te meten. Deze gegevens worden naar de cabine gestuurd en zijn op een scherm zichtbaar voor de bestuurder. Indien de bandenspanning een afwijking vertoont, waarschuwt de ContiPressureCheck™ de chauffeur direct. Er kunnen dan maatregelen worden getroffen om de bandenspanning weer op het vereiste niveau te brengen.

Het systeem helpt zowel om brandstofverbruik te verlagen alsook het kilometerrendement van de banden te verhogen. De efficiëntie van bussen kan zo worden verhoogd, operationele kosten verlaagd en de impact op het milieu verminderd dankzij een lagere CO2-uitstoot en een langere levensduur van de banden. ContiPressureCheck™ zorgt bovendien voor een waardevolle bijdrage aan de veiligheid van passagiers.

ContiPressureCheck™ is snel en eenvoudig te installeren en kan ook achteraf gemonteerd worden op bestaande trucks, trailers en bussen. ContiPressureCheck™ is compatibel met verschillende telematicasystemen en geeft de mogelijkheid om gegevens over de spanning en temperatuur van de band weer te geven op een geïntegreerd scherm. Op deze manier kunnen de verzamelde gegevens worden gedownload naar een extern apparaat waardoor het bandenbeheer van het wagenpark wordt vereenvoudigd.

foto bus

De Poolse busfabrikant Solaris biedt af fabriek haar regionale, stads- en trolleybussen aan met het bandenspanningcontrolesysteem van Continental, ContiPressureCheckTM.

Contact
Edwin Van Erp

Sales Manager Truck Tires 

Continental Benelux

+31 (0)342 40 44 10

Contact
Frank Buntinx

Head of Fleet Solutions & TT

Continental Benelux

+32 (0)2 710 22 17

Contact
Alena Bauer

Press and PR Manager

Truck Tires EMEA

Continental

Büttnerstraße 25, 30165 Hanover, Germany

+49 (0) 511 938 26199 Mobil: +49 (0) 151 68869702