Producten voor transport

stage_goods_TT

Truckbanden Goods

Volvo Concept Truck

28/07/2016

Continental levert banden voor de Volvo Concept Truck

  • Doelstelling van project is verhoging efficiency van toekomstige trucks en emissiereductie
  • Continental levert prototype banden voor complete truck-trailer combinatie

  • Verbeterde brandstofefficiëntie en rolweerstand voor alle prototype banden

Hannover, 21 juli. Continental, wereldwijd actief als premium bandenfabrikant en ontwikkelaar en producent van technologische producten, is gekozen als officiële bandenpartner voor het Volvo Concept Truck project. Het hoofddoel van het project is om de efficiëntie van toekomstige vrachtwagens in het goederentransport aanzienlijk te verhogen en de uitstoot van broeikasgassen te reduceren. Het project focust zich op de volledige voertuigcombinatie, zowel trekker als oplegger. De ingenieurs bij Volvo hebben samen met andere belangrijke leveranciers gezocht naar innovatieve oplossingen om tegemoet te kunnen komen aan de ambitieuze doelstellingen van het project.

“Om onze langdurige samenwerking met Volvo Trucks te versterken, neemt Continental deel aan het project als officiële bandenleverancier. We ondersteunen dit ambiteuze en innovatieve project door  het ontwikkelen van prototype banden met zeer lage rolweerstand, stelt Klaus Kreipe, Head of Original Equipment (OE) Truck Tires bij Continental. Tijdens de ontwikkelingsfase werden meerdere innovatieve maatregelen getroffen, hetgeen resulteert in brandstofefficiënte banden zonder hierbij de andere eigenschappen van de banden uit het oog te verliezen.

Foto Klaus Kreipe

Klaus Kreipe, Head of Original Equipment (OE) Truck Tires bij Continental

Volvo Concept Truck

Dankzij deze succesvolle samenwerking werd de concept truck uitgerust met Continental banden in de afmetingen 315/70 R22.5 (stuur- en aandrijfas) en 385/55 R22.5 (oplegger).

Volvo Trucks en Continental werken reeds sinds lange tijd nauw samen en dankzij de Volvo Concept Truck wordt hun sterke technologische samenwerking tussen beide bedrijven verder benadrukt.

Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van trucks, bussen en bouwvoertuigen. Het bedrijf biedt volledige transportoplossingen voor professionele en veeleisende klanten, door het aanbieden van een volledig gamma van middelzware en zware bedrijfsvoertuigen. 

Contact
Edwin Van Erp

Sales Manager Truck Tires 

Continental Benelux

+31 (0)342 40 44 10

Contact
Frank Buntinx

Head of Fleet Solutions & TT


+32 (0)2 710 22 17