Producten voor transport

stage_goods_TT

Truckbanden Goods

Winterbanden Continental

18/10/2016

Klanten bevestigen: winterbanden van Continental bieden maximale veiligheid en optimale tractie

  • Continental winterbanden overtuigen met hoge betrouwbaarheid
  • Winterbanden op maat voor optimaal remgedrag en veiligheid zelfs op ijzige wegen
  • Continental winterbanden overtreffen eisen voor M+S en 3PMSF

Hannover, 18 oktober 2016. Voor de koude wintermaanden adviseert Continental  om winterbanden te monteren op alle assen van vrachtwagens en bussen.  De standaardbanden bereiken ondanks hun M+S markering in winterse omstandigheden snel hun grenzen. In veel Europese landen zijn de wettelijke minimale vereisten voor winterbanden meestal beperkt tot de M+S markering op de aangedreven as. Het Continental winterbandenportfolio voor bedrijfsvoertuigen biedt banden op maat die op ijzige, besneeuwde en bevroren wegen gekenmerkt worden door optimale tractie en veiligheid. Continental winterbanden met het sneeuwvloksymbool op de zijwand overtreffen de prestaties van M+S banden aanzienlijk en gaan ook ruim uit boven de prestaties van de „Three-Peak Mountain Snowflake“(3PMSF). De productontwikkeling is gebaseerd op een jarenlange ervaring en kennis die is opgedaan dankzij het gebruik van banden in de Scandinavische landen, waar de ommontage altijd plaatsvindt vóór het begin van de winter en bedrijfsvoertuigen met echte winterbanden rijden. 


Het uitgebreide portfolio van Winter Continental omvat op maat gemaakte banden voor vrachtwagens en bussen, die een maximale rijveiligheid op sneeuw en ijs bieden.

Jonny

Voor de veiligheid van zijn chauffeurs en alle weggebruikers vertrouwt het Zweedse transportbedrijf BÖRJE JÖNSSON Åkeri AB bij sneeuw en ijs op Continental winterbanden.

Dit is wat klanten zeggen over het winterbandenportfolio van Continental:

Maximale tractie ook op hellingen

Jonny, bandentechnicus bij het internationaal transportbedrijf BÖRJE JÖNSSON Åkeri AB met het hoofdkantoor in Helsingborg, Zweden: "Ons bedrijf vervoert gas door heel Zweden en Noorwegen. Voor de veiligheid van alle weggebruikers en uiteraard van onze chauffeurs gebruiken we de beste banden die op de markt beschikbaar zijn. Met Continental winterbanden voelen onze chauffeurs een duidelijk verschil. Sneeuw of ijs, onze vrachtwagens komen nooit vast te zitten, zelfs niet in de bergen. Bovendien voelen onze chauffeurs zich onderweg op alle momenten veilig."

Mats (1)

Mats vervoert gas voor BÖRJE JÖNSSON Åkeri AB in Zweden en Noorwegen en weet dat zijn Continental winterbanden op ijzige wegen optimale prestaties leveren.

Velige ritten op ijzige wegen

Mats, chauffeur bij BÖRJE JÖNSSON ÅKERI AB: "Ik vervoer gas naar bestemmingen in heel Zweden en Noorwegen. Waar mijn ritten mij ook naartoe brengen, op mijn Continental winterbanden kan ik altijd rekenen. Ik herinner me nog heel goed een voorval van afgelopen winter. De weg was plotseling bedekt met een laag ijs met daarover losse sneeuw. Terwijl alle andere chauffeurs vast kwamen te zitten en sneeuwkettingen moesten monteren, heb ik gewoon het gaspedaal ingedrukt en ben weggereden. Dat zegt toch wel alles.“


Over BÖRJE JÖNSSON AKERI AB

Hoofdvestiging: Helsingborg, Zweden

Opgericht: 1922

Fleet: 300 voertuigen

Göransson (1)

De directeur van het Zweedse transportbedrijf KM Göransson is voor meer dan 8 jaar bekend met de maximale grip en een optimale remkracht van Continental winterbanden

Optimale remprestaties en hoge betrouwbaarheid bij elke rit

Christian Göransson, directeur van het Zweedse transportbedrijf KM Göransson met hoofdzetel in Alvesta. "Mijn bedrijf is een familiebedrijf dat sinds 1940 in Zweden houtsnippers transporteert. We hebben ook al andere winterbanden getest maar sinds we onze voertuigen 8 jaar geleden voor de eerste maal met Continental winterbanden hebben uitgerust, zijn we met Continental banden blijven rijden. Elke winter is er dagelijks ten minste één situatie waarop het op de juiste banden aankomt en er maximale grip en optimale remkracht nodig is. Onze chauffeurs kunnen dan ontspannen blijven, omdat ze erop vertrouwen dat hun voertuig op winterbanden van Continental rijdt - dat zij nooit iemand teleurstellen."


Over KM Göransson:

Vestiging: Alvesta, Zweden

Opgericht: 1922

Fleet: 7 voertuigen

Continental toont de winterbanden voor trucks & bussen in een nieuwe brochure die voor het eerst de techniek „Augmented Reality“ toepast. De voordelen en de prestatiekenmerken van de band kunnen via mobiele eindapparatuur op aanschouwelijke manier bekeken worden.

Hier vindt u de link naar de pagina met de winterbrochure.

Continental bezit een modern winterbandenportfolio dat tot het meest omvangrijke aanbod wordt gerekend en een bijdrage levert aan het veilig rijden in de winter.

De geactualiseerde Europese wet- en regelgeving met betrekking tot de winteruitrusting van trucks en bussen is te vinden op de volgende pagina: europese-regelgeving-voor-winteruitrusting 

Contact
Edwin Van Erp

Sales Manager Truck Tires 

Continental Benelux

+31 (0)342 40 44 10

Contact
Frank Buntinx

Head of Fleet Solutions & TT

Continental Benelux

+32 (0)2 710 22 17